zondag 29 maart 2015

Q&A Yvonne


Mijn eerste Q&A! 
Ik krijg veel verschillende vragen, dus ik dacht laat ik eens een echte Question and Answer doen. Klinkt wel interessant toch?! 
Via mijn instagram konden jullie de vragen stellen. @fitfoodhealthyvonne
Ik kreeg vooral veel vragen over mijn eet- en train schema. 
Deze zullen dus binnenkort komen.
Maar ik begin met een paar vragen die onder de foto geplaatst waren.
Via de mail kreeg ik ook nog vragen.. Deze beantwoord ik los in aparte blogs.
Laten we maar snel beginnen.

1. Stel je zou een blessure krijgen, waardoor je niet meer op dit niveau kan sporten.. 
Wat zou je dan gaan doen?
Dit vind ik een hele moeilijke vraag. Ik heb al een keer een blessure aan me rug gehad waardoor ik 5 jaar geleden moest stoppen met turnen. Dit was mijn grote passie en ik baalde daar enorm van. Nog steeds mis ik het. Maar op dat moment had ik ook besloten er iets positiefs van te maken. Ik zocht dingen die ik wel kon doen en uiteindelijk ben ik dus in de sportschool beland. Mijn rug is nu alleen maar sterker geworden. Al zou ik nu een blessure aan iets krijgen, denk ik dat ik weer op zoek zal gaan naar de dingen die ik wel kan doen. Stil zitten kan ik niet en ik denk dat er altijd wel manieren zijn om te bewegen. Het ligt natuurlijk aan wat voor een blessure, maar al zou ik iets aan me bovenlichaam krijgen, dan zou ik waarschijnlijk al weer veel meer gaan hardlopen of misschien zelfs wel gaan zwemmen. Ik denk dat bepaalde dingen alleen maar een uitdaging worden. Al weet ik zeker dat ik enorm zal balen en ik weet natuurlijk nooit hoe ik echt zou reageren. Daarom is het ondertussen belangrijk dat je veel rekt, strekt, opwarmt, rust neemt en oefeningen goed uitvoert. De beste manier om blessures tegen te gaan;) Ik hoop het in ieder geval niet mee te maken.

2. Stel je motivatie om zo te blijven sporten is gezakt, op welke manier kan jij jezelf weer op een goed niveau krijgen?
Ik moet zeggen; sporten is zo'n beetje mijn leven. Ik haal hier zoveel plezier en energie uit. Daarom denk ik ook dat ik nooit meer echt zonder zou kunnen. Motivatie zal dus niet zo snel verdwijnen, maar misschien wel de hoeveelheid. Ik train nu 6 keer per week, maar het zou kunnen dat er tijd komt dat ik dit zal minderen of mezelf er niet meer zo vaak toe kan zetten. 
Als mijn motivatie een keer niet zo groot is, kijk ik altijd naar mezelf in de spiegel. Of ik kijk terug naar foto's van vroeger waar ik minder fit en getraind was. Dat motiveert mijzelf enorm om door te gaan. Denk altijd aan je doelen en laat jezelf niet beïnvloeden door kleine tegenslagen. Iedereen heeft wel eens geen zin of een slechte dag. Dit is logisch en ook helemaal niet erg, zolang je de draad maar weer oppakt. Ik vind dus persoonlijk dat je voor jezelf de grootste motivatie bent. Ik weet dat ik mezelf beter voel als ik fit en lekker in me vel zit. Aan dat soort dingen moet je altijd denken. De positieve dingen die het sporten jouw geven. 

3. Welke supplementen/poeders gebruik je?
Ik gebruik natuurlijk eiwit poeder. Voor na mijn training en vaak in de ochtend in mijn havermout.
Daarnaast gebruik ik tijdens het sporten BCAA's. Voor minder snelle afbraak van spieren en herstel.
Ook gebruik ik bij sommige trainingen pre-workout. Dit geeft je soms net dat beetje extra energie en boost om te beginnen. Vooral bij mijn benen trainingen vind ik dat lekker.
Binnenkort komt er een uitgebreide blog met alles wat ik gebruik, waarom ze goed zijn en wat ze doen plus de merken die ik fijn vind.
Ook mijn vitamines enz.. Word dus vervolgt!

4. Welke atleet inspireert je?
Ik heb meerdere sporters die mij inspireren. Veel inspiratie haal ik van Youtube en instagram af. Ik kijk op Youtube veel naar professionele workout filmpjes waarin oefeningen worden uitgelegd en trainingen worden laten zien. Daar is mijn passie ook echt begonnen. Ik wilde op de juiste manier leren hoe je dingen aanpakt. Daarnaast sta je een stuk zelfverzekerder in de sportschool als je weet wat je moet doen. Ik denk dat dit voor veel beginners een hele goede tip is. Zo ben ik zelf ook ooit begonnen. Weet waar je aan begint en laat je informeren. Dat maakt de stap om kracht oefeningen uit te voeren alleen maar kleiner en minder eng. Één van mijn grootste inspiratie bronnen is Ashley Nordman. Je kunt haar op Youtube vinden onder de naam passion2befit. Zij maakt hele handige Youtube filmpjes waarin ze veel uitlegt. Ook over levensstijl, voeding en vooral vrouwen in de sportschool. Ik zou zeker een kijkje nemen. 

Bedankt voor jullie vragen en jullie reacties!
Heb jij nog een vraag? Laat een reactie achter en misschien beantwoord ik jouw vraag in mijn volgende blog!:) 

1 opmerking:

  1. Hoi ik had een vraag, hoe kan je het beste dit opbouwen ik heb nog nooit gesport en niet zoveel verstand ervan, maar toch zou ik graag willen afvallen want nu word ik toch wel aardig wat onzeker over mijn eigen lichaam. Hoe kan ik het beste dit aanpakken? Het gaat voornamelijk om mijn buik/billen

    BeantwoordenVerwijderen