Deze glutenvrije eiwit pancakes gemaakt van boekweitmeel zijn echt heerlijk!
En met slechts 12 gram koolhydraten en wel 23 gram eiwitten.
Ik heb ze samen met wat blauwe bessen gegeten.
Goed begin van de dag toch?!
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
-1 ei
-30 gram boekweitmeel
-30 gram vanille whey protein
(het kan eventueel ook alleen met 60 gram boekweitmeel)
-60 ml amandelmelk
-snufje zout
-paar druppels zoetstof
Bereiding:
Alle ingrediënten bij elkaar doen en roeren.
Zet een pan op het vuur en doe hier een 1 el olijfolie in.
Het beslag erin en bakken maar!
Je kan zelf kijken hoe dik je de pannenkoeken wilt hebben.
Belangrijk is wel dat je de pannenkoek rustig bruin laat worden op laag vuur.
Dan zijn ze klaar en kun je erop doen wat je zelf lekker vind.
Als extra tip voor topping:
Mix 3 eetlepels kwark met een grote snuf kaneel en wat zoetstof.
Dit maakt het wat minder droog in de mond en extra lekker.
Wil je het extra zoet, dan kun je er eventueel nog één eetlepel agave syrup in doen.
Bedoel je amandelmeel of boekweitmeel. In je lead staat amandel en in het recept boekweit... hihi
BeantwoordenVerwijderenOh wat erg.. Goed opgelet zeg!
VerwijderenHet is boekweitmeel, heb het gelijk aangepast. Maar amandelmeel kun je gelukkig ook gebruiken.
Bedankt voor de tip!
Liefs, Yvonne