Het smaakt bijna naar appeltaart. De appel wordt heerlijk zacht en de rozijnen smelten een beetje.
Het is zo klaar en je kunt het makkelijk bewaren. Perfect dus om op zondag te maken. Je hebt dan heerlijk gezond brood voor de komende dagen.
Het brood bevat al genoeg smaak, dus je hoeft er niks op te doen. Scheelt weer calorietjes natuurlijk;)
Geniet van dit brood, en ik hoor graag wat jullie er van vinden.
Ingrediënten
250 gram speltmeel
250 gram magere kwark
1 appel
1 handje rozijnen/cranberries
1 ei
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix alle droge ingrediënten in een kom. Doe daarna de kwark en het ei erbij. Vouw het deeg met een spatel of lepel goed door elkaar. Snijd daarna de appel in kleine stukjes. Je het hem met of zonder schil erbij doen. Kneed het deeg met je handen goed door elkaar, zodat alle stukjes appel goed verdeeld zitten. Voeg ook de rozijnen toe. Mix het goed en bekleed een plaat met bakpapier. Maak een mooi rond brood en druk hem een beetje plat. Eigenlijk kun je er elke vorm van maken die je wilt, alleen moet je daarbij op de baktijd letten. Doe hem voor 30/40 minuten in de oven. Heb je het brood dunner gemaakt kun je hem er iets korter in doen. Haal hem daarna eruit en hij is klaar. Warm is die echt super lekker om te eten. Doe alleen voorzichtig met snijden. Je kunt er eventueel ook kleine bolletjes van maken. Enjoy!
Wat een fijn recept! Makkelijk, gezond en lekker! Thanks ;-)
BeantwoordenVerwijderenGeen dank! Goed om te horen Ashley! X
Verwijderen