zondag 20 juli 2014

Vakantie overleeft! en hoe?


Jaa ik heb mijn vakantie overleeft hoor!
Ik heb super genoten van het heerlijke weer, het relaxen, de sportschool, de stad, de zee, mijn vriend en natuurlijk ook het eten en drinken.
en ja ik heb ook aan cheat meals gedaan.
Want er waren een aantal dingen die ik echt niet kon laten staan.
Ik heb er ongeveer 4 keer voor gekozen om echt iets te eten wat buiten mijn eetpatroon gaat.
Daarnaast is het eten in het hotel natuurlijk op andere manieren bereid, omdat het in buffet vorm was. Daar kon ik helaas niks aan doen en heb ik me bij neer gelegd. (denk aan de gebruikte vetten, sauzen en kooktechnieken).
Ook ben ik gek op bayleys, dus daar heb ik zeker een aantal glaasjes van op.
Die zitten natuurlijk vol met suiker. Maar hé, ik ben op vakantie!;)

Wat was ik blij om te zien dat de sportschool mijn verwachting waarmaakte.
Het was natuurlijk niet heel groot, maar alles wat je nodig had was er.
Genoeg apparaten en dumbells om te kunnen gebruiken, waardoor mijn programma gewoon door kon gaan.
Dit maakte het sporten voor mij super makkelijk. Het is voor mij een onderdeel van de dag, dus het kost geen moeite om ook op vakantie lekker door te gaan. Ik heb dan ook alle 10 de dagen van mijn vakantie gesport. Op deze manier kon ik ook iets makkelijker eten wat ik wilde, zonder me daar schuldig over te voelen.
Als ik iets mistte heb ik gewoon wat ge-improviseert om bepaalde apparaten te creëren.
Ook heb ik twee keer een korte (soort HIIT) training op mijn hotelkamer gedaan. Dit koste weinig tijd waardoor ik ook lekker snel in de zon kon liggen. (één van de workouts kun je vinden onder het kopje training, klik hier).
Zo doe je ook is wat anders waardoor je lichaam niet gewend raakt.

Iedere ochtend begon ik netjes met een schaaltje havermout (ja ze hadden ook een dieet buffet, happy me!) met een gedroogde vijg, een halve scoop eiwit poeder en twee heerlijk verse pruimen. De eiwit poeder had ik zelf meegenomen en dit was ook geen probleem bij de douane. Dus gewoon meenemen die zooi!
Echt de hele dag kon je aan eten komen. Dat was wel iets waar ik nog een beetje aan moest wennen.
Je ziet sommige mensen echt de hele dag door eten. Onbegrijpelijk soms, omdat ze ook zoveel opscheppen en vaak de helft niet eens opeten. Een beetje zonde als je het mij vraagt.

Er was een mooie salade bar aanwezig die je van s''ochtends tot s'avonds kon gebruiken.
Hierdoor at ik s'middags vaak een salade met van alles dat je maar kon bedenken. Ook hadden ze heel netjes bij het dieet buffet gekookte kip of turkey. Dit deed ik er dan vaak bij of ik nam een gekookt ei en gerookte zalm. 
Als tussendoortje nam ik vaak fruit. Vooral de watermeloen en de perziken vond ik heerlijk, dus daar heb ik er aardig wat van op.
Op deze manier had ik overdag altijd wel een soort standaard maaltijden die echt wel gezond waren.
Hierdoor nam ik s'avonds eigenlijk steeds wat anders.
De ene keer nam ik lekker rijst met groente, maar natuurlijk heb ik ook mijn pizza gegeten waar ik me zo op verheugde. Ze hadden iedere avond andere soepen en er waren verschillende broodjes in overvloed.
De patat enzo heb ik laten staan. Wat ik er toch soms ook best lekker uit vond zien.
Als nagerecht waren er echt Go-de-lijk-ke toetjes. Niet normaal hoe lekker dat eruit zag.
Gewoon hele taarten, cakejes, soesjes..noem het maar op en het stond er.
Ik ben gek op toetjes, dus ik heb lekker een keer daarvan gegeten wat ik wilde.
Die dag heb ik expres heel netjes gegeten, geen alcohol gedronken en weinig avond gegeten om die heerlijkheid van toetjes te compenseren. Nou dat was het zeker waard! Ik heb er hapje voor hapje van genoten.
Moet je nog op vakantie, probeer dan bewust te kiezen voor dingen die je lekker vindt en probeer de rest van de dag netjes te eten. Dat maakt die ene slechte maaltijd minder erg en zo kun je toch genieten.

Ik heb er dus zelf bewust voor gekozen om ijs met een wafel, pizza, toetjes/taart en pancakes te eten. Dit zorgde dus voor 4 momenten waarop ik echt intens genoten heb en mezelf niet schuldig hoefde te voelen. Op deze manier kies je wat je echt lekker vindt en ga je niet zomaar dingen naar binnen werken, waardoor je later spijt krijgt. De bayleys s'avonds was voor mij iets waar ik naar uitkeek.

Ik heb een super vakantie gehad die helaas veel te snel voorbij ging.
Wel vind ik het fijn (hoe gek dat misschien ook klinkt) dat ik mijn eigen eten weer kan maken.
Ook heb ik weer extra motivatie om er tegenaan te gaan in de sportschool.
De vakantie deed mij goed en ik zit vol nieuwe energie.
Ga je nog op vakantie en wil je jouw getrainde/mooie lichaam behouden in 10 dagen? Lees dan mijn tips en klik hier Overleef ook jou vakantie healthy and happy!

4 opmerkingen:

 1. ik ben je blogs aan het lezen, en wauw! knap dat je dit ook op vakantie vol hebt gehouden. Ik herken mezelf volkomen in jouw verhalen, paar jaar geleden begonnen met veel te weinig eten om af te vallen. Maar door het vele sporten (voetbal en krachttraining), moet ik ook meer eten wat soms erg lastig is omdat ik toch het idee heb aan te komen bij meer eten terwijl dit niet het geval is!

  Ik ben ook op zoek naar een hotel met sportgelegenheid, en waarbij je ook gezond eten kan krijgen naast al het ongezonde. Welk hotel ben jij geweest in Turkije? Wil ook graag naar Turkije maar kan nog geen geschikt hotel vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee!!
   Bedankt voor je leuke reactie:)
   Ja veel mensen vooral meisjes hebben daar last van. Best vervelend, maar je moet het gewoon doen. Je voelt je veel beter en het is veel gezonder voor je lijf.
   Mijn hotel heette Porto bello! Moet je maar opzoeken.
   De sportschool was niet groot, maar wel heel fijn. Alles stond er wel zo'n beetje.
   Ook bij het eten hadden ze iedere dag salade bar en er was zelfs een dieet gedeelte met echt gestoomde kip enzo. Echt heel fijn.
   Hopelijk heb je er iets aan:)
   Als je nog vragen hebt hoor ik het wel,
   Liefs, Yvonne

   Verwijderen
  2. hee! :-)

   Ja voel me al veel energieker door meer te eten, voelt een stuk beter! Alleen nog een beetje eng idee om meer te eten en niet aan te komen ;-) we zullen zien wat het resultaat is...

   Bedankt voor je reactie, ik ga gelijk even kijken aar het hotel! Klinkt goed allemaal, ook qua eten :-)

   Liefs,
   Arianne

   Verwijderen
  3. Jaa ik had hetzelfde, maar als je je beter voelt kun je ook harder trainen.
   dus waarschijnlijk komt dat wel goed!
   En als het niet zo is kun je altijd weer iets zakken in kcal.
   Leuk! Succes met zoeken.
   Liefs, Yvonne

   Verwijderen