donderdag 10 juli 2014

Hoe overleef ik mijn vakantie?

Vandaag is het zover, ik ga heerlijk 10 dagen op vakantie!
En nou denk je misschien bij vakantie niet zo snel aan stress, maar voor mij (en misschien voor jou ook) is op vakantie gaan toch niet zo makkelijk.
Bij vakantie denk je al gauw aan lekker lui niks doen, veel lekker eten, lekkere (alcohol) drankjes en genieten!
Maar dat is nou net waar ik me op vakantie druk om maak.
Ik haat (ja letterlijk haat het) om niet te sporten. Gek hé? Ik kan gewoon niet zonder en daarom vind ik het vervelend dat dit vaak op vakantie niet zo makkelijk gaat als dat ik gewend ben.
Je eigen sportschool en looproutes zijn toch vaak het fijnst en daarnaast wil ik natuurlijk de belangrijke zon uurtjes niet missen. Dus hoe combineer je dit?
Daarnaast eten.. Ik ben gewend altijd  gezond te eten. Ik let op mijn macro's, maak altijd mijn eigen eten, eet volgens een bepaald tijdschema en heb dus ook graag gezond eten tot mijn beschikking. 
Op vakantie is dit natuurlijk wel even andere koek. Ik ga all inclusive naar Turkije dus daar wordt voor me gekookt, en ik weet niet hoe en wat. En wel de heeuuleee dag door! Daarom is ook voor mij de verleiding op vakantie groot. Normaal heb ik al dat eten niet tot mijn beschikking en nu staat het voor me neus.  Dit zal op vakantie dus wat meer discipline vergen.

Nou vraag je je misschien af, moet je niet gewoon even 10 dagen genieten en gek doen? 
Ik ben van plan om op vakantie ook zoveel mogelijk mijn eetpatroon en beweegpatroon vol te houden, maar natuurlijk ga ik genieten van een drankje en een hapje meer.
Dat hoort er natuurlijk bij en ik vind ook zeker dat ik dat verdiend heb.
Normaal doe ik echt (bijna) geen cheatdays, dus die pizza op vakantie gaat komen!
Stiekem verheug ik me daar nu al een beetje op.

Het fijne is, ik heb een hotel gekozen met gym! Natuurlijk, haha! en hij is mooi! Zo blij als een kind waren mij vriend en ik. Foto's gaan zeker komen. Mijn vriend en ik vinden het leuk om samen te gaan, dus sporten wordt geen probleem. Het is voor ons ontspanning en plezier dus dat hoort er gewoon bij.
Verder zijn er een aantal tips die mij (en jouw) gaan helpen een beetje gezond op vakantie te blijven:

-onbeperkt eten en drinken; dat betekend heel veel water drinken en genieten van al het fruit dat ik tot mijn beschikking heb
-de dag altijd goed starten; een gezond ontbijt is het halve werk
-eiwit shakes/repen; ja ook op vakantie gaan ze bij mij mee in de koffer
-crop tops; eindelijk mooi weer om ze aan te kunnen met sporten
-het strand; nu al zin om s'ochtends een heavy strand training te doen
-keuze; maak gezonde keuzes, en schep niet te veel op (neem een klein bord)
-balans dagen; doe aan balans dagen, 1 keer slecht? volgende dag beter.
-de warmte; extra zweten, extra calorieën verbranden
-rust; voor je spieren erg fijn. Best goed om even wat minder druk op mijn spieren te hebben

Boven alles ga ik natuurlijk erg genieten van mijn vakantie. Daarnaast heb ik gewoon wifi, dus jullie horen en zien nog van mij hoe het verloopt!
Byeee Byeee!

2 opmerkingen:

 1. Even een vraagje:

  Heb jij toevallig ook foto's van de gym? Ben namelijk op zoek naar een leuke/goede plek om volgend jaar op vakantie te gaan maar er zijn maar weinig plekken waar ze foto's van hun fitness hebben.

  Grz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee!! Jaa die heb ik;) Ik heb daar ook lang naar gezocht en is inderdaad moeilijk om te zien of het goed is! als je je email adres geeft kan ik ze voor je mailen?! Laat maar weten.
   Liefs, Yvonne

   Verwijderen