vrijdag 8 mei 2015

Wat is 'normaal'?Fitgirls.. tegenwoordig heb je er steeds meer.
Wat ik, als fitgirl, (ja, ik vind mezelf een fitgirl) natuurlijk ontzettend leuk en goed vind. 
De uitgebreide en zogenoemde FITFAM komt daardoor steeds meer onder de aandacht en word ook steeds meer als 'normaal' gezien. 
Voor mij is het leven als een fitgirl ook heel normaal, maar de buurvrouw kan jou wel een geobsedeerde health/sport freak vinden met een ongezellig leven. 


How to deal with it?
Want, het leven van een fitgirl heeft zoals velen van jullie misschien weten of juist niet weten ook een wat minder leuke kant. Mensen in Nederland hebben namelijk nogal snel een mening over dit fitte leventje, zonder dat ze eigenlijk weten wat het inhoud, waarom je het doet en wat het je oplevert. 

Oké, we kunnen het wel aan al die meningen..
Wij vinden dumbells optillen en kip eten nou eenmaal leuk. 
Het geeft energie, je voelt je gelukkiger, je krijgt er een mooi lijf van en we leven (hopelijk) net ietsje langer. HA-HA
Kortom; we houden van dit leventje en behouden dit ook graag.
Maar dit word niet altijd door iedereen begrepen. 
Je moet soms best een sterke mind hebben wil je die meningen negeren.
Want wat is normaal? Wie bepaald dat en wanneer voldoe je hieraan?

Soms zou je even uit dit leventje willen springen.
Gewoon zomaar weer een dagje 'normaal' zijn en zonder schaamte, schuld gevoel, of rare blikken een hamburger (of twee) naar binnen werken. 
Maar waarom? Als jij hier niet blij van word, waarom zou je dit dan doen voor een ander?
Alleen om te voldoen aan de normen die een ander normaal vind.

Ik zou zeggen, doe wat goed voelt voor jou.
En laat mensen lekker hun mening geven. Uiteindelijk zullen zij er aan wennen en word dat gekke geobsedeerde leventje van jouw met kleine stapjes ook steeds meer een beetje normaal. 
Eigenlijk kunnen wij het hun ook niet kwalijk nemen.. het is menselijk zo te reageren en het is aan jouw hoe je daar mee om gaat. Dat kan inderdaad soms best moeilijk zijn, maar laat je niet gek maken en leef je eigen leven. Zij doen dat namelijk ook.
Want kan jij je een leven zonder sport voorstellen? Ikke niet.. maar hoor je mij zeggen dat ik hun raar of abnormaal vind? Misschien iets om over na te denken?

Het maakt niet uit wat voor een leven jij leid, als je zelf maar gelukkig bent. En natuurlijk is niet iedereen dat op dezelfde manier. We zijn ook allemaal onze eigen individu. Doe je ding, geniet af toe ook eens van een hamburger en wees daarna weer lekker healthy en 'abnormaal'. Volgend jaar doen ze misschien wel lekker met je mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten