donderdag 6 maart 2014

Avocado

Mmm ik hou van avocado. Niet alleen vanwege de smaak, maar vooral door de gezonde eigenschappen die avocado heeft. Avocado is een groene vrucht die aan een avocado boom groeit. Avocado is dus geen groente, maar een vrucht. De schil van de avocado is hard en meestal donkergroen tot zwart. Avocado heeft een lichte nootachtige smaak. Deze is makkelijk te combineren met verschillende producten. Avocado bevat heel veel gezonde voedingsstoffen zoals goede vetten, vitaminen, mineralen en vezels.

Een rijpe avocado is heerlijk zacht en smeuïg. Het vruchtvlees wat je opeet bevat zo’n 30 gram aan vet. Dit lijkt veel en daarom denken ook veel mensen dat je van avocado dik wordt. Maar het tegendeel is waar. Een avocado bevat gezond vet met veel gezonde voedingsstoffen zoals oliezuur, dit is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat een gunstig effect heeft op het cholesterol gehalte. Ook bevat een avocado een hoog gehalte aan vezels, zo’n 10 gram per stuk. Vezels dragen bij aan een gezonde darmwerking.

Naast deze positieve effecten bevat de avocado ook nog vitaminen en mineralen. Het bevat veel kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). Vooral het mineraal gehalte is opvallend. 
Het bevat zo’n 3 x meer mineralen als de meeste andere vruchten.

Een avocado bevat ongeveer 180 kilocalorieën. Het is een perfecte vrucht voor bij salades, maar ook op rijst wafels, crackers en als snack. Het levert snelle koolhydraten, eiwitten en mineralen waardoor je op een makkelijke en gezonde manier je dagelijkse behoefte binnenkrijgt.

Ik gebruik zelf bijna dagelijks avocado en ben er echt gek op. Ik vind het heerlijk in combinatie met gerookte zalm, hüttenkäse en salades. Het geeft me energie en het is ook nog eens erg goed voor je huid, haren en nagels. Wees dus niet bang om avocado te gebruiken. Het is een gezond product met veel goede bijwerkingen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten