Vandaag heb ik voor jullie een makkelijk en gezond recept op basis van amandelmeel. Een probeersel, maar eigenlijk goed genoeg om met jullie te delen. Natuurlijk niet zo smaakvol als een cake met boter en suiker, maar zeker een goede vervanger. De zoetheid kun je naar smaak zelf bepalen. Zelf liet ik de zoetstof of honing achterwegen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Veel bak plezier!
Wat heb je nodig?
100 gram amandelmeel
30 gram eiwitpoeder (ik gebruikte vanille smaak)
2 el pindakaas poeder (hiervoor kun je ook 1 el pindakaas toevoegen)
1 heel ei
1 ei eiwit
1 el rauwe cacao
1 el kaneel
1 tl bakpoeder
Scheutje amandelmelk of water
optioneel: beetje stevia zoetstof of 1/2 el honing
optioneel: handje cacao nibs of ongezouten noten
Bereiding
1. verwarm de oven voor op 180 graden
2. Mix al de ingrediënten door elkaar in een kom
3. Voeg amandelmelk of water toe totdat er een gladde massa ontstaat
4. Neem wat kleine cake vormpjes en vet deze even in
*je kunt ook siliconen (muffin)vormpjes voor dit beslag gebruiken
5. Doe het beslag in de (cake) vormpjes en zet deze voor ongeveer 25-30 minuten in de oven
6. Check met een satéprikker of de binnenkant gaar is
Klaar om op te eten :)
Tip: Snijd of verpak de cake in stukjes, verpak het goed en vries deze lekkere snack in. Op deze manier heb je altijd een verantwoord tussendoortje in huis.
Eet smakelijk!
Liefs, Yvonne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten