dinsdag 3 januari 2017

Thaise groene curry met kip en sperzieboontjes

Dit keer een Thais recept met de producten van Asian Home Gourmet. En natuurlijk op de 'gezonde' manier die jullie van mij gewend zijn. Lekker pittig en heel makkelijk om te bereiden.
Je kunt eigenlijk alle groenten toevoegen die je zelf lekker vindt. Aubergine en doperwten zijn voor dit recept ook een goede toevoeging. Zelf gebruikte ik sperziebonen en oranje paprika. Smullen!

Ingrediënten voor 4 personen:
1 zakje green curry van Asian Home Gourmet
330 ml kokosmelk (hiervoor kun je ook melk gebruiken)
240 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
350 gram kip
1 oranje paprika
200 gram sperziebonen
1/2 ui
1 teentje knoflook
verse basilicum (optioneel)

Bereiding:
-Kook de zilvervliesrijst zoals op de aanwijzing van de verpakking
-Maak de sperzieboontjes schoon en kook deze voor ongeveer 10 minuten beetgaar
-Snijd de kip in stukjes en bak deze in een eetlepel rijstolie goudbruin
-Snijd ondertussen de paprika, ui en knoflook
-Voeg dit toe aan de gebakken kip en roer dit geheel goed om. Voeg vervolgens ook de gekookte sperzieboontjes toe
-Daarna kan de kokosmelk en currypasta erbij
-Laat dit rustig even indikken op laag vuur
*zelf gebruikte ik niet veel kokosmelk vanwege het vetgehalte, maar voor meer 'curry/kokos saus' kun je natuurlijk extra naar smaak toevoegen
*Een goede vervanger voor kokosmelk is magere melk
-Als laatste kun je de gekookte zilvervliesrijst erdoorheen scheppen of dit apart serveren op een bord
-Garneer met wat verse basilicum
Eet smakelijk!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op Instagram!

Liefs, Yvonne



Geen opmerkingen:

Een reactie posten