vrijdag 3 april 2015

Gezonde Chocolade Paasei versie




















Een heerlijk gezondere optie voor de paaseitjes.
Ziet dit er niet lekker uit?
Dit weekend is het alweer Pasen. 
En de chocolade eitjes liggen al weer een tijdje in de winkel.
Heb jij ze kunnen weerstaan?

Als je het mij vraagt.. echt belachelijk dat je ze al zo vroeg kan kopen iedere keer.
Maar wat wil je.. ik geloof dat iedereen wel van de gevreesde paaseitjes houd. 
Ik zelf ben niet zo'n liefhebber en kan er dus makkelijk vanaf blijven, maar heb je hier wel problemen mee, dan zou deze gezonde versie je misschien kunnen helpen.
Banaan-pindakaas torentjes gerold in chocolade en gemaakt van cacao poeder. 
Heerlijke combinatie en makkelijk te maken.
Daarnaast bevat dit (paastorentje) heel wat minder calorieën en suiker.

Ingrediënten voor ongeveer 12 torentjes:

1 banaan
1 el cacao poeder
1 el pindakaas/notenpasta (ik gebruikte PB2)

Bereiding:
Snijd de banaan in kleine plakjes. Besmeer de helft hiervan met een beetje pindakaas en doe hier weer een plakje banaan bovenop. Zo heb je uiteindelijk ongeveer 12 torentjes.
Meng de eetlepel cacao met een heel klein beetje water tot dat het de consistentie van chocolade saus heeft. Je kunt ook hele pure chocolade laten smelten en gebruiken als topping. Laat dit langzaam over de torentjes glijden en zet ze voor ongeveer 4 uur in de vriezer. Daarna kun je ze eruit halen. Laat ze voor ongeveer 4 minuten een beetje ontdooien. Je kunt ze gelijk opeten. Je kunt ze niet lang laten staan, want de banaan en de chocolade smelten snel. Geniet van deze gezondere versie. Ze zijn zeker het proberen waard!

Ook namens FitFoodHealth een Vrolijk Pasen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten