Perfect voor dit weer healthy ice cream.
Wie wil er nou niet van een lekker koud ijsje kunnen genieten met dit mooie warme weer buiten.
Helaas zitten de bekende ijsjes vol met suikers en ongezonde vetten.
Zelfs de transvetten komen in sommige soorten ijs om de hoek kijken.
Daar worden we dus niet echt blij van.
Zeker niet als je net heel hard getraind hebt om er goed uit zien in je bikini.
Al dat harde werk voor niks.
Daarom hier de gezonde versie waar je heerlijk op een warme dag van mag genieten!
Is toch fijn om ook een ijsje te kunnen eten.
Ingrediënten:
200 ml kokosmelk
1 schep eiwit poeder
Aardbeien (eigenlijk zoveel als je lekker vindt)
handje cacao nibs
1 tl agave syrup
1 tl vanille extract
Bereiding:
Mix alle ingrediënten samen, behalve de aardbeien en de cacao nibs. Je kunt het fruit ook vervangen door andere soorten. Doe daarna de helft van de vloeistof in een vierkant bakje of verdeel het over cupcake vormpjes. Er moet een bodem laagje van ongeveer 3 mm in zitten. Zet het bakje of de cupcake vormpjes daarna voor 30 minuten in de vriezer. Zo kan het laagje alvast hard worden. Haal ze daarna uit de vriezer en bestrooi het mengsel met de cacao nibs en aardbeien. Giet het overige mengsel op de cacao nibs en aardbeien en zet het vervolgens weer terug in de vriezer tot dat alles bevroren is. Hierna is het ijs klaar. Als je het in een vierkant bakje hebt gedaan moet je het in stukken breken zoals je op de foto hier ziet. Heb je het in cupcake vormpjes gedaan dan kun je het er natuurlijk zo eruit halen. Voordat je het ijs kunt eten moet je het even drie minuutjes van te voren uit de vriezer halen. Daarna kun je gaan genieten van je ijs. In de vriezer kan je het ijs vrij lang bewaren dus je kunt ook meer maken en het eruit halen als je het nodig hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten