dinsdag 27 mei 2014

A little cute fiber bite!


Wist je dat wij in Nederland met ze allen veel te weinig vezels binnen krijgen? Het voedingscentrum adviseert zo'n 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Helaas komt bijna niemand daaraan, terwijl ze wel een belangrijke rol spelen bij je gezondheid.
Vezels dragen bij aan een goede en gezonde darmwerking. Erg belangrijk wanneer wilt afvallen. Ook dragen ze bij aan een verzadigd gevoel. Met deze kleine bites, (waarvan je er best meer mag eten) kun jij je vezel inname wat verhogen. Het is een lekker tussendoortje, boordevol vezels. Het bevat veel gezonde ingrediënten die tegenwoordig ook overal te krijgen zijn. Zelfs de Albert Heijn heeft de producten in het assortiment genomen. Probeer ze eens uit, want ze zijn zeker de moeite waard en makkelijk om mee te nemen naar het werk of school. 

Ingrediënten voor 12 bites:
50 gram spelt vlokken
40 gram lijnzaad
2 el magere kwark
1 el chia zaden 
2 el goji bessen
2 el agave syrup
1 el kokos blokjes in stukjes of snippers
beetje zoetstof

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een kom door elkaar. Zorg dat de magere kwark goed verdeelt zit, zodat alles goed aan elkaar blijft plakken. Is dit niet het geval, voeg dan nog een klein beetje extra magere kwark toe. Schep het mengsel in een laag schaaltje zodat je er daarna repen of blokjes uit kan snijden. Zet ze in de vriezer tot dat het mengsel hard is. Haal het er daarna uit en snijd het in stukjes. Hierna zijn ze klaar om op gegeten te worden. Wil je ze eventueel nog wat zoeter, dan kun je er nog in kleine stukjes gesneden gedroogde vruchten in doen. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per stukje:
35 kilocalorieën
3,6 gram koolhydraten
waarvan vezels 2 gram
2.3 gram eiwitten
1,25 gram onverzadigd vet
0,2 gram verzadigd vet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten