Naarmate het lichaam gewend is aan relatief ‘meer’ eetmomenten (5-7), is het lichaam er ook op voorbereid hier vaker op te reageren door insuline als natuurlijke reactie af te geven en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren (energie wordt geleidelijker afgegeven aan het lichaam). .
In sommige gevallen
(ziekte, stress, verminderd immuunsysteem, verkeerde voeding/leefstijl etc.)
kan het lichaam op den duur ongevoeliger worden en wordt deze functie minder
goed uitvoert. Hierdoor zal het humeur, energie en de
productiviteit/concentratie naar beneden gaan. Dit wordt allemaal
beïnvloed door wat, hoeveel en welke verdeling van macro’s jij per maaltijd
hanteert (hierover meer in deel 2). ️Disclaimer: dit
geeft nog NIET aan of meer of minder maaltijden beter is!!!
In de volgende post (deel 2) leg ik uit welke tools je kunt gebruiken om dit te verbeteren of te voorkomen.
Liefs, Yvonne
Herken jij jezelf en wil je dit verbeteren? Ik help je graag verder binnen mijn praktijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten