maandag 13 maart 2017

Appel-kaneel cake met noten


Cake! Een makkelijk en gezonde cake voor tussendoor of gewoon als voedzaam ontbijt. Laag in koolhydraten, maar daarentegen wel lekker zoet door de appel. Het proberen waard!

Ingrediënten:
2 appels
350 gram amandelmeel
100 gram cashewnoten of gemengde noten met rozijnen
4 middelgrote eieren
80 gram kokosolie, gesmolten
3 tl kaneel
2 tl koek- en speculaaskruiden
3 el honing of agave syrup
1 schep eiwitpoeder (optioneel)

2 tl bakpoeder
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180 graden

-Schil de appels en rasp deze fijn in een kom. Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, kaneel en koek- en speculaaskruiden toe. Hak daarna de noten met een mes in kleine stukken. Voeg dit ook toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
-Klop met een garde de eieren in een andere kom. Voeg hier ook de kokosolie aan toe en roer vervolgens door elkaar. Daarna kan dit mengsel bij de andere ingrediënten. Roer dit geheel met een lepel goed door elkaar.

-Neem een cakevorm en leg hier een stuk bakpapier in. Schep de cake mix hier op en verdeel de mix gelijkmatig over de vorm. Bak de cake voor ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde per plakje (1/15):
Calorieën: 264
Koolhydraten: 8,7 gram
Vetten: 21 gram

Eiwitten: 9,8 gram

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten