maandag 2 maart 2015

Pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel





















Heb je even geen trek in havermout, yoghurt, brood of muesli?
Deze kleine pannenkoekjes zijn heel makkelijk en simpel te maken.
De perfecte hoeveelheid om s'ochtends mee wakker te worden.
Ze smaken heerlijk zoet en luchtig en je kunt er van alles op doen wat je zelf lekker vind.
Door het gebruik van amandelmeel (gemaakt van amandelen) blijft het aantal koolhydraten in dit recept heel laag. Slechts 12 gram. 
Probeer jij ze ook?

Ingrediënten: (voor 7 kleine pannenkoekjes)
30 gram amandelmeel 
1 schep eiwit poeder (of gebruik 40 gram amandelmeel)
2 el amandelmelk
1 eiwit
1 tl bakpoeder
beetje stevia 

Bereiding:
Mix alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad beslag. Verwarm een pan op hoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Ongeveer een halve eetlepel. Als de pan goed heet is zet je het vuur lager en bak je de pannenkoeken zoals je dat normaal ook doet. Zijn ze klaar dan kun je er eigenlijk van alles op doen wat je zelf wilt. Je kunt alle smaken eiwit poeder gebruiken, dus heb je bijvoorbeeld chocolade smaak dan kan dit ook prima!
Mijn toppings waren: 
-frambozen
-Waldenfarm pancake syrup (bevat geen calorieën, vet en suiker) en is te krijgen op internet bij Body & Fitshop en veel reform winkels. 
-PB2 (een natuurlijke pindakaas die de helft minder vet bevat)
-whey crisps 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten