vrijdag 17 oktober 2014

Biefstuk salade met rode biet





















Hier het recept voor een heerlijk, makkelijk en snelle maaltijd salade. 
De salade zit vol met gezonde groente en is nog  super lekker ook. 
Wie is er nou geen liefhebber van biefstuk?!
Ingrediënten voor 1 persoon:
2 handjes verse spinazie
100 gram biefstuk 
rode bietjes (rauw of voorgekookt kan allebei)
1/4 courgette
20 gram sperzieboontjes
pijnboompitjes
1/2 rode ui
Soja saus
knoflookkruiden of verse knoflook
peper/zout

Bereiding:
Snijd als eerste de rode bietjes, courgette en rode ui in kleine stukjes. Zet een wok pan op hoog vuur en doe hier een eetlepel olijfolie in. Doe hier als eerste de sperzieboontjes rauw in (dus zonder te koken). Als deze gaar worden voeg je de gesneden groente toe.  Schep dit even om in de pan tot dat alle groente mooi opwarmen. Leg ondertussen de spinazie op een bord klaar. Voeg daarna een scheutje soja saus toe. Niet teveel want de groente hoeven niet in de saus te zwemmen. Breng het verder op smaak met de knoflook, peper en zout. Als dit ook goed warm is geworden kun je het op het bord bij de spinazie serveren. Laat de pan op het vuur aan staan en wok hierin de stukjes biefstuk. Bak deze naar eigen smaak gaar. Eventueel kun je nog wat peper en zout toevoegen. Doe de biefstuk bij de salade en besprenkel als laatste de pijnboompitjes over de salade. Ook deze zou je even apart in een pan aan kunnen bakken. Hiermee is je gezonde salade klaar om op te eten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten