zondag 1 februari 2015

Koolhydraat Rollercoaster..
Mijn reverse diët zit erop...en nou willen jullie natuurlijk allemaal weten hoe het gegaan is.
Pff, nou ik ben toch wel een beetje blij dat ik het overleefd heb.

Klinkt misschien gek, maar een beetje bang om aan te komen was ik wel.
Om gelijk maar duidelijk te zijn. Het viel mij heel erg mee en ik ben zeer positief. 
Als je nog even wilt lezen wat de bedoeling was van dit dieet, lees dan mijn blog over reverse diët nog eventjes en klik hier op de link!

In het begin
Mijn plan was om in het begin gewoon zo ver mogelijk mijn koolhydraten omhoog te krijgen. 
Dit heb ik later veranderd naar een periode van 8 weken diëten. 
Toen dit voorbij was wilde ik eigenlijk nog wel even kijken wat er gebeurde als ik nog twee extra weken eraan vast plakte. Dit heb ik gedaan en uiteindelijk heb ik dus 10 weken reverse diët gedaan. 
Ik zal je zeggen, in het begin ging het helemaal goed. Mijn hoeveelheid koolhydraten was bij start 60 gram per dag. Dit wilde ik verhogen, omdat ik meer spieren en een hoger metabolisme wilde kweken. Daarnaast voelde ik me vaak moe en slap. Ik at te weinig voor de hoeveelheid activiteiten die ik doe, dus dit wilde ik graag veranderen. Ik ben met 20 gram verhoging per week begonnen. De eerste drie weken gebeurde er niks en ik vond het heerlijk om meer te eten. Ik hoefde niet meer zo erg na te denken wanneer ik koolhydraten ging eten en ook voelde ik me beter na een training. 

Verandering
Na 5 weken ging mijn lichaam pas veranderen. De weegschaal gaf een kilo zwaarder. Eerst schrok ik even, maar daarna besefte ik dat het eigenlijk heel logisch was. Ik at op dat moment 100 gram koolhydraten extra en misschien was die extra kilo alleen maar spier. Toen ben ik twee weken omhoog gegaan met 10 gram. Mijn gewicht bleef hetzelfde, dus ik ging weer terug naar een verhoging van 20 gram per week. Op dat moment vond ik het moeilijk worden. Voor mij was het best veel eten en ik vond het lastig inplannen hoeveel ik per maaltijd moest eten. Ik had vaak dat ik voor dat ik naar bed ging nog even 40 gram havermout moest eten om mijn koolhydraten te halen. Niet echt relaxt. Planning was dus niet mijn sterkste punt, maar ik behaalde mijn hoeveelheid wel iedere dag. 

Daarna
Ik begon steeds meer aan de hoeveelheid te wennen en eigenlijk beviel het me wel. Mijn trainingen gingen super goed en ik voelde me na een week tenminste niet zo kapot. Ik had dus veel meer energie en daarom kon ik ook zwaarder trainen. Eigenlijk een win-win situatie dus. 
Mijn gewicht begon wel weer omhoog te gaan. Ik was daar niet heel blij mee, maar ik heb geprobeerd mezelf daar niks van aan te trekken. Waarschijnlijk gaat dat er in de periode erna zo weer af. Ik ben dus uiteindelijk uitgekomen op 200 gram koolhydraten. Deze laatste week was ik er wel een beetje klaar mee. Zo rond de 150 koolhydraten is voor mijn lichaam op dit moment voldoende. Maar het is goed dat ik weet wat het nu doet. Ik hoop op deze manier dat mijn lichaam er steeds meer aan gaat wennen, zodat ik volgend jaar weer hoger kan gaan. Uiteindelijk ben ik om precies te zijn 2.2 kilo aangekomen. Geen mega groot verschil in gewicht, maar wel sterker, fitter en met heel wat meer voedsel. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en ik heb gezien dat het aankomen in gewicht helemaal niet zo snel gaat als dat ik dacht (ook ik leer nog steeds). Je lichaam of in ieder geval mijn lichaam mag en kan best wat meer koolhydraten hebben. Al mis ik mijn strakkere buikje soms wel een beetje. Hierna wil ik weer langzaam gaan afbouwen, maar terug naar 60 gram zal ik niet gaan. Ik voel me nu zoveel beter. Ik ben heel beniewd wat er gaat gebeuren als ik weer iets van mijn koolhydraten afhaal. Hopelijk doet het waarop ik hoopte en ik hou jullie via mijn blog en instagram (@fitfoodhealthyvonne) op de hoogte! Voor mij een geslaagde 10 weken!


6 opmerkingen:

 1. Leuk en interessant om te lezen:) Maar ik vind sowieso dat je een heel leuk blog hebt! Succes met het afbouwen. Liefs Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Inge,
   Bedankt voor je reactie en je compliment!
   Super leuk om te horen:)
   Liefs, Yvonne

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen hoe het je is bevallen! Wauw 60g khl klinkt ook echt weinig. Ik checkte even MFP en ik zit op 50% khld (= 275g), wat ik overigens bijna nooit haal haha. Ik ben nog een beetje zoekende in een goed voedingspatroon/verhouding. Begrijp je heel goed dat het lastig is als je ziet dat je wat aankomt, heb precies hetzelfde. Gebruik je ook MFP? Wil je connecten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg interessant om te lezen! 60 gr khd is inderdaad weinig, logisch dat je weinig energie had met je energieke levensstijl erbij! Op hoeveel gr eiw en vet zat je toen je begon met je reverse diet? En hoe zijn je macro's nu? Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!:)
   Haha ja, gelukkig nu wel anders.
   Voor mijn reverse diet zat ik op 120 gram eiwit en 40 gram vet.
   Nu zit ik op 100 gram koolhydraten, 130 gram eiwit en weer 40 gram vet.
   Liefs, Yvonne

   Verwijderen
 4. Welke producten eet je nu vooral om je koolhydraten te behalen? Ik zou zeggen dat dat makkelijk moet lukken aangezien er in havermout en fruit ookook eat veel koolhydraten zitten?
  Je blog is onwijs leuk en heel inspirerend
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen