dinsdag 10 februari 2015

5 kleine tips op weg naar een gezonde levensstijl


Deze kleine tips gaan jou iets verder helpen op weg naar een gezondere levensstijl. 
Het zorgt voor meer energie, het helpt bij het verliezen van gewicht en hierdoor zal je beter in je vel gaan zitten. Misschien zijn ze al bekend, maar misschien ook niet.
Alle kleine beetjes helpen, dus wie weet geeft dit net dat extra beetje resultaat. 


1. Nummer 1 regel op het gebied van gezondheid. Heel veel water drinken. 
Minimaal 2 liter. Als je veel sport raad ik het zelfs aan om meer te drinken, omdat je veel vocht verliest bij het sporten. Ook is water drinken voor dat je ontbijt een hele goede manier om al wat vocht in je lichaam te krijgen. 
Zorg dat je minimaal 2 glazen water drinkt, dan weet je zeker dat je de dag goed begint. 
Daarnaast gaat het drinken van water honger tegen, het is goed voor de vocht- en mineralenbalans en het is goed voor je huid. Zeker niet onbelangrijk om te weten.  

2. Schrijf op wat je eet of houd het via een app, zoals My fitness pall op je telefoon bij. Zo weet je tenminste precies wat je eet en of dit de juiste hoeveelheid is. Er zijn zoveel mensen die nog steeds denken dat ze gezond en de juiste hoeveelheid eten, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo is. De enigste manier om hierachter te komen is om eerlijk te zijn over wat je precies eet. Zo ben je eerlijk tegenover jezelf en kun je ook dingen veranderen.
Ook kun je zo zien of je energie inname in balans is. 
Gaat er net zoveel uit als dat erin gaat. Of moet je bijvoorbeeld meer sporten, om meer te verbranden. Duidelijkheid heb je echt het meeste aan. Zo leer je ook je lichaam beter kennen. 

3. Ik heb het al vaker gezegd, maar lees het etiket van een product. Hiervan kun je zoveel leren. Daarnaast kun je niet misleid worden. Kijk met eigen ogen wat er in een product zit en laat je niet verleiden door alle claims die op de verpakking te zien zijn. De voedselindustrie vind nog steeds gezondheid niet het allerbelangrijkste, maar is er wel heel goed in 'gezondheidsproducten', zoals zij dat noemen, te verkopen. 
Lees de etiketten en leer meer over wat je eet en wat er je lichaam binnen komt. 

4. Het is te simpel voor woorden en je hoort het vast overal, maar toch kan het heel effectief zijn. Probeer eens meer te lopen, fietsen, de trap te nemen enz.. Laat de auto eens staan en kies ervoor om op een actievere manier ergens te komen. Vaak is het maar 10 minuten, maar in die 10 minuten heb je wel net dat beetje extra bewogen. 

5. Genoeg slapen. Slaap is zo belangrijk voor een gezond lichaam. In je slaap worden verschillende processen in je lichaam herstelt. Je lichaam en geest komt tot rust en dit zorgt er voor dat je overdag actiever en frisser bent. Zo heb je meer energie om te gaan sporten, je grijpt minder snel naar ongezonde producten en je humeur word er beter van. Daarnaast kan genoeg slaap stress tegengaan. Stress heeft een negatieve invloed op het verliezen van gewicht. Dus wil je afvallen, ook dan is genoeg slapen zeer belangrijk. 

4 opmerkingen:

 1. Aanvulling op tip 2:

  Als je weet wat je zoal eet ga eens een dag vooruit plannen met wat je gáát eten en probeer je daar aan te houden.

  *Heeft mij in elk geval heel erg geholpen*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt tegenwoordig een tal van manieren waarmee je energie kan krijgen om door te gaan. Het belangrijkste van allemaal is volgens mij toch echt "het willen".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, nog steeds nummer 1!
   Helaas is dat precies wat bij de meeste mensen nog mist..

   Verwijderen