zondag 14 december 2014

Trainingsschema
Om een gezonde/fitte levensstijl te kunnen volhouden moet je plannen. Heeeel veeel plannen.
Want wie heeft het in deze tijd nou niet druk? Ik in ieder geval wel. En daarom is het verstandig te plannen. Niet alleen je maaltijden, maar ook de momenten waarop je gaat bewegen.
Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent en kan je er ook niet later achter komen dat je toch geen tijd hebt. Want geen tijd is onzin. Sorry dat ik het zeg..
Ik hoor het zo vaak mensen zeggen. Ja, ik wil wel afvallen, maar sporten.. daar heb ik geen tijd voor hoor. Als je iets wilt bereiken, dan moet je daar tijd voor maken. 
Prioriteiten stellen noemen ze dat. Eerder je bed uit komen, gtst missen. Ik noem maar wat. 
Je moet er nou eenmaal wat voor over hebben om je dreambody te bereiken. 
Een strak lichaam komt niet vanzelf aanwaaien. 

En oké, ik vindt zelf dat ik het ook heel druk heb. 
School, werk, eten (6 maaltijden), eten voorbereiden, genoeg slapen (belangrijk), vriendje, vriendinnen, bloggen en dan natuurlijk nog trainen. Á 6 keer in de week. 
Hoe combineer je dit alles?
Ook voor mij vergt het enig wat planning skills om de week door te komen. 
Maar eigenlijk lukt het toch altijd. Okee, heel heel heel soms zou ik misschien beter huiswerk kunnen maken dan naar de sportschool gaan. Maar negen van de tien keer zijn er geen problemen.
Ik pak mijn school & werk rooster erbij en plan zo wanneer ik wat wil gaan trainen, welke spiergroepen ik na elkaar doe en wanneer mijn rustdag is (Ja, die heb ik ook).  
Dat plannen zorgt bij mij voor rust. En als dat betekend dat ik voor school moet gaan, omdat ik van mezelf weet dat ik s'avonds minder zin heb, dan doe ik dat en zet ik mijn wekker daarvoor. 
Zo hoef ik nergens meer over na te denken en weet ik iedere ochtend precies op welk lichaamsdeel ik me ga focussen in de training. 

Genoeg gepraat. Hier kun je mijn schema van aankomende week zien!

Maandag: Rug 
Dinsdag: Benen/quats 
Woensdag: Schouders 
Donderdag: HIIT/plyometrics
Vrijdag:Borst/biceps/triceps
Zaterdag:Benen/hamstrings
Zondag: Rustdag

Plan jij ook? 

4 opmerkingen:

 1. Hi, leuke blog heb je. Ik wil namelijk vanaf volgende week er volledig voor gaan qua healthy eten maar uiteraard ook qua fitness/exercise. Alleen, Ik ben nu volop op zoek naar trainingsschema's e.d. om iets op te stellen voor mezelf zodat ik me er beter moet aan gaan houden. Ik lees vaak dat mensen 'legday' hebben, maar zou je me misschien wat meer info kunnen geven met wat voor exercises per dag/deel van je lichaam je doet en hoelang je dan per dag traint? Ik weet nergens waar te beginnen om m'n eigen schema op te stellen en de fitnessinstructeur bij mijn fitness heeft me vorige x helemaal kapot doen werken dat ik zelfs een spierverrekking had in m'n onderrug. Mijn doel is namelijk wat kilo's af te vallen maar daarbij dus ook spieren opbouwen en conditie. Ik weet dat dit allemaal wat veel klinkt, maar wil echt een goede start maken voor 2015 en hopelijk al een mooi resultaat verkrijgen tegen de zomer. Dus, concreter, hoe zien jouw dagen er exact uit bij de fitness? Dus ik zie dat Maandag Rug(dag) is, doe je dan eerst cardio en welke oefeningen doe je dan daarvoor? Alvast bedankt, Nicky.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Nicky,
   Bedankt!
   Ik train inderdaad per dag een spiergroep van mijn lichaam. Dit is niet iedere week in dezelfde volgorde, maar ik zorg wel dat ik ze allemaal gehad hebt. Ik ben toevallig bezig met een blog waarin je precies mijn trainingen met oefeningen van een hele week kunt zien. Daar zul je dus vast veel aan hebben. Je kunt er al een paar onder het kopje training vinden. Daarnaast ben ik ongeveer 1,5 uur meestal bezig. Ik warm dan inderdaad 10 minuten op met cardio en ga daarna met gewichten aan de slag. Soms ben ik ook uurtje bezig, ligt er een beetje aan welke spiergroep ik train. Als tip voor jou, zou ik zeggen begin gewoon ligt en bouw het daarna verder uit. waarschijnlijk had de fitnessinstructeur iets te veel van je verwacht. Het is beter om de oefening goed uit te voeren dan dat je gelijk heel zwaar begint. Zo ben ik zelf ook begonnen. Je kunt anders ook op youtube kijken naar training filmpjes. Daar heb ik zelf heel veel van geleerd. Zo kun je ook goed de lichaamsvorm zien, waardoor je blessures voorkomt. Ik zou ook voor jezelf gewoon een lijstje met oefeningen voordat je naar de sportschool gaat. Zo weet je wat je gaat doen en kun je je daar ook aan houden. Die blog komt in deze week snel online dus die moet je zeker even bekijken. Probeer veel af te wisselen met oefeningen en vraag de fitness instructeur om advies als je het even niet meer weet. Leuk dat je zo gemotiveerd bent en heel veel succes! het gaat je zeker lukken! Hopelijk heb ik hiermee een beetje antwoord kunnen geven! Als je nog vragen hebt, stel ze gerust:) Op instagram @fitfoodhealthyvonne kun je me ook vinden. Daar plaats ik soms ook filmpjes van mijn trainingen! Ik hoor het wel! Liefs, Yvonne

   Verwijderen
 2. Hey Yvonne, dank je wel voor je snelle reactie :) Ik ben je inderdaad ook al gaan volgen op instagram (onder de naam Rokprinses). Ik vind het allemaal een beetje ingewikkeld enzo, eerst en vooral omdat ik iets langer dan een half jaar geleden ben verhuisd naar Ierland en het hier allemaal best heel anders is. Bij die fitness instructeur had ik nogtans duidelijk vermeld dat ik erg nieuw ben op vlak van lessen/fitness en dat ik vroeger gewoon op m'n eentje wat cardio deed. Hij begon meteen met squats en arm-strekoefeningen met gewichten aan beide kanten 8kg. Maar, als ik combi wil van afvallen en spieren bijkrijgen lijkt het voor mij misschien beter om iets langer cardio te doen vooraleer ik met gewichten aan de slag ga? Of kunnen de oefeningen met gewichten ook al heel wat doen bij afvallen? Ik zit inderdaad al overal te zoeken naar filmpjes, oefeningen etc om aan de slag te gaan. Alleen is het beetje saai om alleen naar de fitness te gaan metdat ik niemand anders ken en m'n vriend doet een totaal andere sport.
  Ik ben alvast erg benieuwd naar je post en blijf zeker je blog verder volgen ;-)
  Thanks, Nicky

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen dank!
   Jaa dat kan je inderdaad doen. Het belangrijkste is dat je het opbouwt en al helemaal niet te snel begint.
   Maar gewichten hebben zeker wel veel invloed op je gewicht.
   Spieren zorgen voor een hogere verbranding, waardoor je sneller afvalt.
   Hoe meer spier je hebt, des te sneller dat gaat. Ik heb hierover een blog geschreven; Cardio vs Gewichten, deze kun je vinden onder het kopje training.
   Nogmaals succes en je ziet me blog verschijnen:)
   Liefs, Yvonne

   Verwijderen