maandag 29 december 2014

GOEDE VOORNEMENS
Het is alweer bijna zover.. NIEUWJAAR! 2015!
De goede voornemens beginnen alweer te komen. 
Afvallen, gezonder eten, meer sporten..ieder jaar komen ze weer terug.
Maar hoe zorg je er nou voor dat deze goede voornemens niet alleen blijven bij voornemens, maar tot daadwerkelijke actie!
HOW TO GET (BACK) ON TRACK
Stap 1: zorg voor de juiste benodigdheden.
Denk aan een lidmaatschap, goed stel gewichten, goede hardloopschoenen, de juiste informatie en een nieuw sportmaatje (met dezelfde goede voornemens). 

Stap 2: zorg voor een juiste planning/schema
Schrijf voor jezelf op wat je wilt gaan eten en wanneer. 
Maak dit van te voren klaar, maak boodschappenlijstjes en hang het op de koelkast.  
Zo hoef je er op het moment zelf niet meer over na te denken en is het minder makkelijk om in je oude gewoontes terug te vallen. Van te voren dingen klaar maken scheelt tijd en dus energie en moeite. 

Stap 3: maak een trainings schema
Plan je trainingen een week van te voren. Ze kun je van te voren zien wanneer je tijd hebt en wanneer het jou uitkomt. Zo kom je niet voor verassingen te staan. 
Schrijf ook op wat je wilt gaan doen. Bijvoorbeeld 2 x in de week hardlopen en 1 keer in de week gewichten training in de sportschool. Wil je het helemaal in detail dan kun je ook nog je oefeningen opschrijven. Nog beter!

Stap 4: Koop comfortabele sportkleren
Niks vervelender dan kleren waar je niet lekker in voelt of waar je niet goed in kan bewegen. Als het niet lekker zit vindt je het ook niet fijn om het te dragen. Dit kan je tegenhouden van een workout. Je moet je toch ook wel een beetje zelfverzekerd en fijn voelen in je kleren aangezien het sporten op zich al een groot begin is. Daarnaast zorgen nieuwe kleren voor motivatie. Vooral vrouwen willen hun nieuwe kleren graag aantrekken om ze uit te proberen. 

Stap 5: Stel realistische doelen
Al is het maar een kleine verandering. Een doel is een doel en iedereen heeft die op zijn eigen niveau. Zo kun je ergens naar toe leven. Het houd je scherp, gemotiveerd en het zorgt voor meer uitdaging. Je maakt het leuker en je bent met iets bezig wat jij echt belangrijk vindt om te veranderen.Vergeet niet jezelf te belonen wanneer het doel behaald is. Daarna kun je weer een volgend doel stellen. 

Vergeet niet, hoe langer je dingen uitstelt hoe moeilijker ze worden. Maak er een gewoonte van en zie een gezonde levensstijl niet als een straf. Op den duur voel je je alleen maar beter en gelukkiger. 
Hopelijk kun je dan volgend jaar terug kijken op een jaar waarin je heel wat doelen behaald hebt om trots op te zijn. Samen gaan we ervoor en hopelijk kan ik je verder motiveren en inspireren!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten