maandag 1 december 2014

'Niet gezonde' producten die worden verkocht als 'gezond'














Ik zie en hoor het heel vaak. Mensen die op dieet zijn en mij hun gezonde product keuzes laten zien. Helaas niet altijd best. Deze producten worden verkocht als gezond, omdat er staat aangeven op het product dat het iets minder, weinig of geen van slechte stoffen bevat. 
Hierdoor wordt je als consument misleid en is het product vaak dus helemaal niet zo passend voor jouw en je dieet. Hierbij dus een paar producten waarbij je zeker moet opletten.

Optimel producten: Ik kom het vaak tegen. Er staat op de verpakking 0% vet, maar heb je ooit gekeken hoeveel suiker er in dit drankje zit. Helaas, je raad het al; net iets teveel als je het mij vraagt. Er zijn heel veel mensen die dit drinken en denken dat ze gezond bezig zijn. Oké, tuurlijk er zijn slechtere dingen, maar wil je echt afvallen of een gezond eetpatroon hanteren dan hoort ook optimel daar niet tussen.

Sinaasappelsap uit pak: Er kan wel veel vitamine C in zitten, maar het is niet natuurlijk en er is veel suiker toegevoegd. Dit maakt het product niet meer zo gezond als dat het lijkt. Dit is zo’n product waardoor je niet afvalt terwijl je bezig bent met lijnen. Stiekeme suikers die het voor jouw verpesten.

Suikervrije producten: Hierbij moet je altijd opletten. Staat erop ‘suikervrij’ dan is het bijna 100% zeker dat ze de suiker hebben vervangen voor iets anders, zoals: sucralose, aspartaam, maltitol of sorbitol. Allemaal zoetstoffen die niet natuurlijk zijn (deze zijn dus gemaakt/in elkaar gezet). Hiervan gaat ook je bloedsuiker stijgen. En dat is nou precies wat we niet willen.

Rode wijn: studies hebben aangetoond dat 1 glas rode wijn per dag geen kwaad kan en dat het een positief effect heeft op hart en vaatziekten. Dat is inderdaad waar, waardoor veel mensen denken dat rode wijn gezond is om iedere dag te drinken. Maar ga bij jezelf na of dit de moeite waard is om te zondigen. Wijn is en blijft een koolhydraat dat vol zit met suikers waar je lichaam niks mee doet. Dit wordt dus gewoon opgeslagen en zijn allemaal loze calorieën in je lichaam. Af en toe mag best, maar iedere dag is alsnog niet goed.

Yoghurt met een smaakje: Veel mensen denken bij yoghurt dat het gezond is. Maar ook bij dit product is dat helaas niet zo. Deze yoghurts zitten vol met suiker en maisstroop die niet veel goeds voor je lichaam doen. Magere naturel yoghurt is in tegendeel wel goed te gebruiken. Het gaat dus echt om de yoghurt met verschillende toegevoegde smaken.

Suikervrije energie drank: Misschien kan je het zelf al bedenken. Maar dit is echt één van de meest slechte producten die er bestaan. Het bevat ontelbaar veel onnatuurlijke stoffen, chemicaliën en zoetstoffen die weinig goeds doen voor je lichaam. Daarnaast zit boordevol cafeïne dat je lichaam een schok geeft.

Belvita breakfast meergranen: Het wordt verkocht als een ‘gezond meergranen ontbijt’ voor mensen die geen tijd hebben om te ontbijten. Maar dit product is echt pure onzin. Volgens de aanbieders zou je er de hele ochtend op kunnen leven en geeft het je genoeg energie voor de dag. Helaas zit dit lekkere ochtend koekje vol met suiker, maar liefst 22% en bevat het maar liefst 1% van de beloofde granen. Niet  echt een meergranen koekje dus..


Deze producten laten zien dat het belangrijk is echt op het etiket van een verpakking te kijken. Je wordt gelokt door verschillende gezondheidsclaims die op de verpakking staan, maar in feite zijn er maar weinig echt gezonde producten te koop. Laat je dus niet misleiden en kijk altijd achterop wat de rest van de voedingswaarde is. Zo weet je zeker dat je niet iets mee naar huis neemt, waarvan je denkt dat het gezond is, terwijl dat het eigenlijk niet is. 

4 opmerkingen:

 1. Super leuk en nuttig stukje! Veel mensen gaan hierbij inderdaad de fout in... niet die suikervrije reclames geloven.. lekker dicht bij de natuur blijven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kellog's minder vet maar meer suiker. om verdrietig van te worden dat mensen denken dat ze goed bezig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaa dat is er inderdaad ook eentje! Goeie! Eigenlijk te erg voor woorden..

   Verwijderen