donderdag 18 december 2014

Budget shoppen!
December is voor de meeste mensen al duur genoeg. 
Maar hoe kun je nou wat geld besparen bij het kopen van eten en drinken?
Met een paar simpele tips en tricks hoop ik je door de december maand te helpen. 


1: Eet producten van het seizoen. Deze zijn goedkoper en ook nog eens lekkerder. 
2: Bekijk de supermarkt blaadjes voor producten die in de aanbieding zijn. Zeker weten dat er iets tussen zit dat je nodig hebt. 
3: Maak voor dat je naar de supermarkt gaat een boodschappenlijstje. Schrijf daarbij ook hoeveel je nodig hebt. Zo voorkom je dat je teveel en onnodige dingen gaat kopen. Daarnaast kun je niks vergeten. 
4: Ga nooit met honger naar de supermarkt. De ultieme killer. Zeker weten dat je iets gaat kopen en vaak nog ongezond ook. 
5: Koop van de meeste producten huismerken. Bijvoorbeeld havermout of rijstwafels. Deze kun je makkelijk van het huismerk kopen. 
6: Bekijk verschillende winkels. Zo kun je bij elke winkel aanbiedingen meenemen. Is er een product dat je veel gebruikt in de aanbieding? Koop dan gewoon meer. Het bespaard je geld. Denk bijvoorbeeld aan kip. Dit kun je makkelijk invriezen. 
7: Koop groente en fruit op de markt. Zeker veel goedkoper en ook nog eens gezellig. De markt heeft vaak producten die weg moeten en daarom dus echt veel goedkoper zijn. Zeker handig als je nog iets moet bedenken voor je avondmaal. 
8: Eet af en toe vegetarisch. Vlees en vis is vaak duur. Dit kun je best eens vervangen door een eitje of bijvoorbeeld kikkererwten. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. 
9: Doe grote boodschappen. Koop veel tegelijk. Misschien op het moment minder leuk voor je portemonnee, maar het bespaard zeker. Het voorkomt impuls aankopen die er lekker uit zien, waar je trek in hebt of die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. 

Dit was mijn korte tip lijstje. Hopelijk heb je er iets aan, want het is natuurlijk veel leuker om je geld uit te geven aan bijvoorbeeld een nieuwe trainingslegging;p 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten