Chocolade liefhebbers opgelet..
Verschillende soorten
superfood omhuld door de smaak van pure chocolade. Wist je dat een klein stukje
pure chocolade met minstens 72% cacao op z'n tijd helemaal niet zo slecht is?
Binnenkort
vertel ik hier meer over.
Voor nu..laat je inspireren en geniet van dit heerlijke
recept.
Simple and delicious!
Ingrediënten:
-100 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)
-3 el amandelen
-2 el cranberries
-handje gojibessen
Bereiding:
Zet een pan met water op hoog vuur en zorg dat het water
kookt. Pak er een hitte bestendige kom bij en zorg dat deze precies op de pan
van het vuur kan leunen. Zorg dat de bovenste kom niet het water raakt. Is dit
wel het geval, haal dan een beetje water uit de pan. Breek de pure chocolade in
stukjes en doe deze in de bovenste pan. Roer de chocolade stukken tot dat ze
smelten (au bain-marie). Breek ondertussen de amandelen in kleinere stukjes.
Als de chocolade bijna gesmolten is kun je het vuur uitzetten en de pan boven
het water vandaan halen. Roer de chocolade nog even door tot dat het helemaal
gesmolten is. Doe het grootste deel gebroken amandelen, cranberries en
gojibessen door de chocolade en roer door tot dat het gelijkmatig verdeeld is. Neem
een klein bakje/schaaltje of siliconen bakvorm waar je de chocolade in kan
gieten. Gebruik de overgebleven amandelen, cranberries en gojibessen om er
bovenop te strooien. Zet het voor een uur in vriezer en de chocolade bonbons
zijn klaar. Als je ze in een klein bakje of schaaltje hebt gedaan kun je er
natuurlijk ook stukken van maken. Je kunt ze dan breken zo groot je ze zelf
wilt hebben. Het is wel iets lastiger om de chocolade er heel uit te krijgen.
Zet een mes aan de zijkant van de chocolade en steek zo de chocolade eruit.
Super lekker! Ik maak dit ook regelmatig, alleen dan gewoon met een notenmix er dan chocolade erover, niet zo mooi als bij jou hahh (;
BeantwoordenVerwijderenHmm ziet er super uit!! ga ik zeker maken maare heb ik nou verse cranberrys nodig of gedroogde?
BeantwoordenVerwijderenHii! Dankjewel. Ik heb zelfs gedroogde gebruikt, maar ik denk niet dat dat veel uitmaakt:) Hopelijk smaken ze goed. Liefs, Yvonne
Verwijderen