donderdag 3 april 2014

Blond Brownies

Blond versus Brown
De blonde versie van de bekende bruine chocolade brownies. Dit is een gezonde versie die met natuurlijke ingrediënten wordt gemaakt. De smaak is er niet minder om. Het zal je verbazen hoe lekker deze kikkererwten brownies zijn. Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar dit moeten jullie proberen. Het is zo lekker en het bevat nog goede nutriënten ook! Deze kun je dus gerust eten. Hopelijk durven jullie het aan. Ze zijn het waard!

Ingrediënten
-400 gram kikkererwten
-1 schep vanille eiwit poeder (tropics)
-handje cacao nibs
-2 el amandel pasta
-1,5 el agave suryp
-2 eieren
-2tl vanille extract
-1/2 tl zout
-1 tl stevia (zoetstof)
*Heb je geen eiwitten dan kun je die eventueel weglaten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak alvast een ovenschaaltje of een taart vorm en doe hier een stuk bakpapier in. Mix alle ingrediënten, behalve de cacao nibs, in de blender of met een staafmixer tot er een glad beslag ontstaat. Haal het uit de blender, doe het in een kom en roer de cacao nibs door het beslag heen. Als het goed verdeeld is kan het beslag in het schaaltje/bakvorm. Doe de blonde brownies voor  20 minuten in de voorverwarmde oven. Als je ze eruit haalt check dan even met een saté prikker of de binnenkant goed is. Als er geen nat beslag aan de saté prikker komt zijn ze goed. Anders moet je ze nog even op een lagere temperatuur erin laten. Let op; ze blijven een beetje zacht dus wees niet bang ze eruit te halen. Ze worden uit de oven vanzelf harder als ze afkoelen. Pas als ze zijn afgekoeld kun je het snijden en met het bakpapier uit de bakvorm halen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten