zaterdag 8 april 2017

Appel-kwark brood


Een gouden oude, maar nog steeds even lekker! Voor mij een persoonlijke favoriet boordevol eiwitten. Ik zeg; snel uitproberen..

Ingrediënten:
250 gram speltmeel
250 gram magere kwark
1 appel
1 ei
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl zout
Optioneel: 30 gram rozijnen


Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 220 graden
• Mix alle droge ingrediënten in een kom
• Doe vervolgens de kwark en het ei erbij
• Vouw het deeg met een spatel of lepel het goed door elkaar. Snijd daarna de appel in kleine stukjes. Dit kan met of zonder schil.
• Kneed het deeg met je handen goed door elkaar zodat de stukjes appel goed verdeeld zijn
• Mix het geheel goed door elkaar en bekleed een plaat met bakpapier
• Maak een mooi rond brood en druk hem daarna een beetje platter. Eigenlijk kun je elke gewenste vorm maken
• Doe het brood voor 30-40 minuten in de oven
• Heb je het brood dunner gemaakt dan kun je hem er korter in doen
• Controleer met een saté prikker of de binnenkant gaar is
• Wees voorzichtig met snijden als het brood nog warm is

Enjoy!

Voedingswaarde per plak (1/12):
Kilocalorieën: 96
Koolhydraten: 14,8 gram
Vetten: 1,5 gram
Eiwitten: 4,4 gram


Liefs, Yvonne

2 opmerkingen: