Super simpel om te maken en daarnaast stukken gezonder als het brood uit de supermarkt. Zelf heb ik iets minder zout gebruikt als stond aangegeven. Een blijvertje! Thanks to Natalie :)
Ingrediënten:
300 gram speltmeel
100 gram havermout
7 gram gist
4 gram zout
300 ml lauw water
Ook nodig:
Cakeblik
Bakpapier
BereidingCakeblik
Bakpapier
Doe al de ingrediënten in een mengkom en kneed het met de hand of met een keukenmachine tot een mooi deeg. Maak daar een soepele deegbal van en laat die 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
Bestuif je werkblad met wat meel of bloem. Haal de deegbal
uit de kom en druk er op je werkblad alle lucht uit.
Rol het deeg op en druk het nogmaals plat. Draai het deeg en
rol het nog eens op. Rol het vervolgens door de extra havermout en stop het in
het cakeblik met bakpapier. Bedek dit met de theedoek en laat het nog een
uurtje rusten.
Zet de oven op 200 graden. Bak het havermoutbrood bruin in 30-35
minuten.
Macro’s: (1/13)
Kilocalorieën: 114
Koolhydraten: 20,7 gram
Vetten: 1,2 gram
Eiwitten: 4,3 gram
Kilocalorieën: 114
Koolhydraten: 20,7 gram
Vetten: 1,2 gram
Eiwitten: 4,3 gram
Enjoy! Liefs, Yvonne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten