zaterdag 21 mei 2016

Gevulde komkommer met tonijn
























Een makkelijke snack en ook nog eens super gezond.
Het bevat weinig calorieën, maar wel de nodige eiwitjes.
Tonijn is namelijk een goede bron van eiwit en super laag in vet (mits je tonijn in water kiest).
Je kunt ze eten als bijgerecht, maar ook als een gezellig hapje.
Ik maakte ze tijdens een vriendinnen diner.

Ingrediënten:
1 komkommer
2 blikjes tonijn in water
1 tomaat
1/2 rode ui
3 el magere kwark
klein handje pijnboompitten
citroensap
knoflookkruiden
paprika kruiden
peper/zout

Bereiding:
-Gebruik een dunschiller om de komkommer te schillen
-Snijd de komkommer in de lengte doormidden
-Verwijder met een lepel de 'natte' zaadjes
-Neem een kom en maak hierin de vulling
-Begin met de tonijn en voeg ook de magere kwark toe
*eventueel kun je wat extra kwark gebruiken
-Snijd de tomaat in kleine stukjes fijn en voeg deze bij de rest toe
-Voeg ook alle kruiden en de citroensap toe
-Mix dit alles met een lepel goed door elkaar
-Gebruik de vulling om de komkommer voorzichtig te vullen
-Besprenkel met wat pijnboompitten en snijd als laatste de komkommer in stukjes als kleine hapjes
Klaar om te smullen:)
Enjoy!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit! Is het echter nodig om de komkommer te schillen?

    BeantwoordenVerwijderen