Mealpreppen.. Hoe vul je dit in? - Totaal geen inspiratie of geen idee hoe je een mealprep aanpakt? Ik ga vandaag helpen. Ik laat zien dat het voorbereiden van je maaltijden helemaal niet zo veel tijd hoeft te kosten en dat het ook nog smaakvol kan zijn. Benieuwd geworden?
Waarom bereid je maaltijden voor?
Voorbereiding is het halve werk, nietwaar? Ik geloof daar heilig in. Men vindt het vaak lastig om gezond te eten en het excuus is meermaals tijdsduur. Gezond eten kost tijd, toch? Na deze blog heb je hopelijk gezien dat dit ook anders kan. Gezond eten kan ook heel gemakkelijk zijn. Je moet alleen weten wat je nodig hebt. Voorbereiding zorgt juist voor tijdbesparing. En daarbij.. een boterham smeren kost ook tijd. Het is alleen een kleine omschakeling en je verplaatst de voorbereiding naar een ander moment.
Tuurlijk kost voorbereiding
tijd
Dit ga ik niet ontkennen. Maar, de maaltijden die ik vandaag
laat zien zijn gemaakt in slechts één uur. En dat voor welgeteld 12 bakjes met
eten (zie foto x 2). Valt hartstikke mee toch? Daarnaast weet je precies wat
deze bakjes qua voedingswaarde bevatten. Je beslist zelf de hoeveelheid en je
weet wat erin gaat. Hierdoor zal je ook minder snel naar andere (ongezonde)
producten grijpen. Je hebt namelijk niet voor niks die bakjes klaargemaakt. Op
het moment dat je honger hebt en wilt eten, ben je ready en hoef je nergens
meer over na te denken.
Maaltijd 1
|
Maaltijd 2
|
Maaltijd 3
|
Maaltijd 4
|
Zilvervliesrijst
|
Bulgar/quinoa
|
Zilvervliesrijst
|
Zoete aardappel
|
Tonijn
|
Tonijn
|
Kabeljauw/witvis
|
Kip
|
Broccoli
|
Doperwten & wortelen
|
Broccoli
|
Asperges
|
Jij kan dit ook!
Succes!
Liefs, Yvonne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten