vrijdag 6 juli 2018

Dit maak je mee als 'Fitgirl'


Dit maak je mee als 'Fitgirl -  Geloof het of niet, maar een 'fitte levensstijl' brengt soms ook wat frustraties met zich mee. Ik weet zeker dat een aantal van jullie zich hier goed in zullen herkennen. Ik heb er in ieder geval een aantal bedacht. Enne, lees het met een korreltje zout ;)
Ik zou mijn fitte levensstijl voor geen goud willen inruilen als luie donder, maar ook wij maken momenten mee waarop we denken.. hmm, waar was dit toch allemaal om te doen? Kan ik niet gewoon gaan voor het 'doorsnee' leventje?! Onzin natuurlijk, want wat is doorsnee en wie bepaald dat? Goed, ik dwaal weer af. Hier komt het lijstje. Laat vooral weten als jij deze momenten ook zo ervaart, dan ben ik in ieder geval niet de enige:)

Ik moet alweer..

Het maakt niet uit waar je bent. Je moet minstens 100 keer naar het toilet. Het drinken van veel water is natuurlijk gezond, maar het zorgt ook (te) vaak voor een bezoekje naar het toilet. In de auto, in de stad, tijdens het hardlopen.. het kan erg frustrerend zijn.

Verkleedpartijtje?

Doordat je bijna iedere dag traint, moet je ook minstens drie keer andere kleren aantrekken. Sportkleding aan, sportkleding uit. Bij mij is het altijd net een verkleed partijtje, wat ook nog eens de nodige was oplevert. Plus je bent (in mijn geval) een vrouw. Waarschijnlijk sta je in de ochtend zoiezo al drie keer in een andere outfit voor de spiegel.

Haren wassen of niet?

Volgende punt: haren wassen. Wel doen of niet doen? Bij meiden kost dit vaak veel tijd en het is ook nog eens niet echt best om iedere dag de haren te wassen. Een kleine oplossing is droogshampoo, maar na twee dagen het wassen hiermee uitstellen ben je toch echt weer de pineut.

Mealprep everywhere

Wanneer je op pad gaat moet er altijd een redelijk grote tas mee. Waarom? De gemaakte mealprep bakjes gaan mee in de tas om het eetpatroon natuurlijk on point te houden. Ja mensen, onvoorbereid op stap is gedoemd te mislukken.

Kleren


Je zou misschien denken dat winkelen easy is met een fit lijf, maar helaas werkt dat in praktijk anders. Met een beetje gevormd lichaam zijn de verhoudingen van voornamelijk broeken een drama. De billen/benen zijn te groot, voor de (meestal) wat smallere heupen. Wissel van maat en het probleem begint andersom. Ben je ook nog eens geen 160cm (like me), dan wordt het helemaal een zoektocht. Wie begint een winkel?

Traplopen

Geef mij geen ongelijk.. traplopen is een vak apart en dat heb ik ergens gemist. Wat kan dat een workout zijn. Na legday kan ik geen trap meer zien terwijl de ongetrainde buddy naast mij met gemak die trap beklimt. Aanstellen? Neehoor, drie keer zuchten en gewoon stoer doorlopen.

Ongeloof

Yes. Misschien wel frustratie nummer één. Wanneer jij als 'gezond levensgenieter' een pizza punt in je mond stopt, krijg je minstens tien verbaasde gezichten jou kant op. Eet jij dat? Mag jij dat wel? Jij lust dat toch helemaal niet? Etc.. Ook wij eten af en toe waar we trek in hebben en genieten dan voor de volle 100%. Schrik reacties zijn dus niet nodig, vriendelijke vragen stellen mag altijd:)


Herkenbaar? Laat het mij vooral weten als je nog meer van dit soort dingen ervaart. Frustraties opschrijven werkt, nietwaar?!


Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten