vrijdag 18 september 2015

Calcium suppletie.. nodig of onnodig?Vitaminen en mineralen! 
Iedereen heeft ze nodig om het lichaam gezond te houden.
Ik vind ze zelf erg belangrijk en natuurlijk horen ze bij een gezonde en fitte levensstijl.
De beste manier om ze binnen te krijgen is via voeding.
Het gebruik van voldoende fruit en groente is daarbij essentieel.
Daarnaast is ook gevarieerd eten van belang.
Door mijn actieve levensstijl zijn er een aantal nutriënten die ik graag extra binnen krijg via supplementen.
In één van mijn vorige blogs, onder het kopje supplementen, kun je lezen welke dit zijn en wat ik allemaal iedere dag gebruik om mijn lichaam optimaal in conditie te houden. Als je namelijk zoveel sport is de kans eerder om tekorten in het lichaam op te lopen en daarnaast raak je afvalstoffen sneller kwijt. Sporten is dus heel gezond, maar het is dus ook heel belangrijk hierbij wel je lichaam op de juiste manier weer aan te vullen.

Calcium
Zo ook calcium. Calcium is een belangrijk mineraal dat zorgt voor de opbouw en het onderhoud van botten en het gebit. Het is nodig voor een goede werking van zenuwen, spieren, de bloedstolling en het transport van verschillende andere mineralen. Met name natrium, kalium en magnesium. Daarnaast gaat het verzuring van spieren tegen. Als sporter dus erg belangrijk. Ook voor het vrijmaken van energie.

Afgelopen periode testte ik de calcium supplementen van VITAMINBOTTLE. Deze calcium capsules zijn gemaakt van koraal en dus 100% natuurlijk. Daarnaast bevat het geen kunstmatige toevoegingen en/of kleurstoffen. Waarom dan calcium capsules van koraal? Koraal calcium heeft door zijn alkaliserende werking, invloed op de juiste zuurgraad (gezonde zuur/base evenwicht) van het bindweefsel. Het bestaat voornamelijk uit calciumcarbonaat en helpt zware metalen en giftige stoffen af te breken in het lichaam. Dit zorgt voor een reiniging van darmen, lever en nieren. Indirect stimuleert het dus je immuunsysteem. Daarnaast is dit product dus geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Let op! Over het algemeen hoef je, bij gevarieerde en gezonde voeding, geen extra calcium in te nemen. Je haalt dit meestal uit producten als melk, kaas, groente, noten en peulvruchten. Nederland maakt vrijwel voldoende gebruik van zuivelproducten. Zijn dit producten die je niet inneemt of ben je dus heel actief, dan zou je kunnen nadenken over eventueel calcium als supplement. Om zeker te weten of dit echt nodig is, kun je natuurlijk langs gaan bij de dokter en je laten adviseren. Onnodig extra suppletie is ook niet goed, en houd je daarbij aan de dosering.

Benieuwd geraakt naar meer mooie producten van VITAMINBOTTLE?

Neem een kijkje op de uitgebreide website; www.vitaminbottle.nl


Hopelijk heb ik jullie van weer wat extra bruikbare informatie voorzien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten