woensdag 6 augustus 2014

Speltpasta met tonijn spinazie en zoete soja



















Looks delicious right?
Dit is echt een heerlijke gezonde combinatie.
Het gerecht bevat veel groentes en weinig calorieën. Precies zoals we het willen.
Het is een volledig gebalanceerde (avond) maaltijd met koolhydraten, (gezonde) vetten en eiwitten. 
In 15 minuten is het klaar te maken. 
Ingrediënten voor 1 persoon:
25 gram Spelt pasta (ik eet zelf maar 25 gram vanwege mijn eet schema, maar je kunt zelf natuurlijk altijd meer gebruiken)
1 blikje tonijn
Cherry tomaatjes
1/4 courgette
2 handjes verse spinazie
1/2 rode ui
Beetje zoete Soja saus
Handje pijnboompitten/pompoenpitten
Basilicum (optioneel)
Zout en peper

Bereiding:
Kook de spelt pasta als aanwijzing op de verpakking. Snijd alle groentes in stukken. Zo groot als je zelf lekker vindt. Ik hou het zelf altijd vrij groot, omdat je de smaken van de groentes dan goed proeft. De cherry tomaatjes snijd je door het midden. Zet een pan op het vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Zodra de pan warm is kun je de rode ui en courgette bakken voor ongeveer 2/3 minuten. Maak ondertussen het blikje tonijn open en voeg ook deze samen met ongeveer 2 el zoete soja saus toe aan de pan met groente. Zodra ook deze warm geworden is, voeg je als laatste de spinazie toe. Peper en zout kun je naar smaak toevoegen. Roer dit heel even door. Niet te lang, want anders blijft er niks van de spinazie over. Pak een bord en leg alles in ze geheel op het bord. Voeg daarbij de cherry tomaatjes koud toe. Als laatste kun je het bord garneren met de pijnboompitten/pompoenpitten en basilicum. Smullen maar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten