Het was een experiment, maar het is goed uitgepakt!
De banaan smaakt echt super goed in deze muffins.
En natuurlijk zijn ze weer zo clean als wat.
Makkelijk om mee te nemen en je kunt ze ook prima eten als ontbijt.
Wie wil er nou geen muffins om de dag mee te beginnen.
Hier komt het recept.
Ingrediënten voor 5 stuks:
1 banaan
40 gram speltmeel
1 eiwit
30 gram (1 schep) eiwitpoeder (ik heb white chocolate smaak gebruikt)
2 handjes blauwe bessen (diepvries of vers)
1/2 tl bakpoeder
kaneel - zoveel je wilt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle ingrediënten door elkaar. Het is handig om te beginnen met de banaan. Prak deze eerst met een vork plat, zodat je de banaan goed kunt verdelen over het beslag. Doe dus daarna de rest van de ingrediënten erbij. Zorg dat het beslag goed gemengd is. Daarna kun je het beslag in de vormpjes doen. Hiervoor kun je muffin vormpjes gebruiken, maar ook een siliconen bakvorm of een muffin bakblik . Als je papieren muffin vormpjes of de muffin bakblik gebruikt kun je ze het beste even invetten met bakspray. Anders blijft het beslag plakken. Na 20 minuten zijn ze klaar om op te eten. Om te checken of ze goed zijn kun je nog even met een saté prikker kijken of het beslag al droog is. Ready to eat!!
Voedingswaarde per muffin: 65 kcal, 0,5 gram vet en 6 gram eiwit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten