zondag 25 juni 2017

Fundazymes - Welke (onnodige) gezondheidsklachten kunnen worden voorkomen?


Enzymen hebben in het lichaam veel verschillende functies. Het is een eiwit dat reacties in het lichaam versnelt. Dit heeft onder andere te maken met de stofwisseling en vertering van voeding in het lichaam. Enzymen zijn hiervoor noodzakelijk.
Ze worden ook wel katalysatoren genoemd. Het lichaam maakt enzymen zelf aan. Elk enzym is reactie specifiek en bezit zijn eigen kenmerken. Dit maakt verschillende enzymen essentieel. Zo helpen ze bij het verteringen van koolhydraten, vetten en eiwitten. Oftewel: de spijsvertering. Dit proces begint al in de mond en vervolgt zich naar de maag.

De verschillende spijsverteringsenzymen die nodig zijn voor de afbraak en opname van voedsel in de darmwand:

·       Protease en Papaïne voor de vertering van eiwitten

·       Lipase voor de vertering van vetten

·       Amylase voor de vertering van koolhydraten en zetmeel

·       Lactase zorgt voor de omzetting van melksuikers (aanwezig in zuivelproducten)

·       Betaïne zorgt ervoor dat voldoende maagzuur wordt aangemaakt

·       Cellulase zorgt voor het afbreken van vezels
Enzymen worden niet uitsluitend gemaakt door het lichaam, maar komen ook voor in verschillende voedingsmiddelen. Voedzame en gevarieerde voeding is daarom van belang om voldoende enzymen binnen te krijgen. Ook ontspanning en stress reductie speelt een belangrijke rol bij de werking van enzymen. Daarnaast kunnen enzymen in hun werking geremd worden door de zuurtegraad van het lichaam en de temperatuur. Vitamine B tekort, een overmatige inname van koolhydraten, koolzuurhoudende frisdranken en een traag werkende schildklier kunnen invloed hebben op de zuurtegraad van ons lichaam zijn. Stoffen die de activiteit van enzymen juist bevorderen zijn magnesium, mangaan en zink. Een verminderde aanmaak of tekort aan enzymen, teveel stress, maagzuurtekort etc. kunnen verschillende klachten met betrekking tot vertering en opname veroorzaken. Te denken aan een verminderde opname van voedingstoffen, misselijkheid, verminderde eetlust, overgewicht, allergieën, acné, een opgeblazen gevoel, buikkrampen en zelfs depressie. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen om jezelf fit te voelen.
Fundazymes
Fundazymes vullen de werking van enzymen aan. Het is een supplement dat als aanvulling naast  voeding kan worden gebruikt om verschillende klachten te verhelpen. Fundazymes bestaan uit een combinatie van extracten, betaine HCL, ananas extract, papaya extract en het mix extract Digezyme. Deze stoffen zorgen voor een optimale opname en vertering van voedingstoffen in het lichaam. Het supplement kan driemaal daags bij de maaltijd worden ingenomen met water. Mocht je één van de bovenstaande klachten ervaren dan raad ik dit supplement zeker aan om eens te proberen. De werking van dit supplement is overigens bijna direct merkbaar.

Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten