dinsdag 11 augustus 2015

Ei Muffins




















Te makkelijk voor woorden en toch zo lekker.
De welbekende ei muffins zijn laag in calorieën en een heerlijke snack voor tussendoor.
Je kunt ze heel makkelijk van te voren klaar maken en de volgende dag opeten.
Zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand. 
Je kunt eindeloos variëren met je favorieten groente en eventueel kun je nog mozzarella of andere kaas gebruiken als topping. 

Zelf gebruik ik hüttenkäse, omdat ik dit vaak in huis heb. 
Daarnaast is hüttenkäse ook warm verrassend lekker!

Ingrediënten voor 4 muffins:
2 eieren
1 tomaat
gele paprika
broccoli
2 plakjes kipfilet
1, el hüttenkäse
Italiaanse kruiden


Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 150 graden
-Kluts de twee eieren in een kommetje
-Voeg de kruiden aan het ei toe (eventueel wat peper en zout naar smaak)
-Snijd de tomaat, gele paprika, broccoli en kipfilet in kleine stukjes fijn
-Gebruik 4 siliconen muffin vormpjes en doe hier een laagje van de geklutste eieren in (maak dit niet helemaal op)
-Verdeel daarna de groente en de kipfilet over de muffins en giet het laatste beetje ei er overheen  
-Voeg als laatste, bovenop elke muffin, ongeveer een tl hüttenkäse toe
-Daarna kunnen ze voor 20 minuten de oven in
-Haal ze eruit als ze een mooie glanzende bovenkant hebben
-Eventueel kun je even checken met een satéprikker of de binnenkant luchtig en gaar is

Enjoy!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten