maandag 24 november 2014

Chocolate Chip Cookies




















Ze worden veel verkocht in de supermarkt.. de chocolate chip cookies uit Amerika!
Helaas zitten deze overheerlijke koekjes vol met suiker en vet.
Niet gezond en dus eigenlijk verboden binnen een gezond eetpatroon.
Maar ik heb een gezondere variant gemaakt die wel binnen jouw eetpatroon past.
Leuk om te maken en de smaak is echt verrassend goed. Probeer ze snel uit!

Ingrediënten (voor 15 stuks):
300 gram kikkererwten
2 el havermout 
Cacao nibs/stukjes pure chocolade
2,5 el pindakaas/notenpasta
2 scheutjes amandelmelk/magere melk
1,5 tl bakpoeder
beetje zoetstof/stevia

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210 graden. Blend alles in een blender tot een gladde massa (behalve de chocolade nibs). Neem een bakplaat en doe hier bakpapier op. Verdeel het mengsel over de plaat en maak er mooie rondde koekjes vormen van. Druk als laatste de stukjes chocolade in het beslag. 
Daarna kunnen ze voor 15/20 minuten de oven in. Hou ze even goed in de gaten, ze kunnen hard gaan. Daarna zijn ze klaar om op te eten. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten