maandag 17 juni 2019

'SLANK' zijn equals GEZONDHEID?!

'SLANK' zijn equals GEZONDHEID?! 
Struggle jij ermee dat je jezelf vergelijkt met 'slanke' mensen? Om gelijk met de deur in huis te vallen.. een 'slank' lichaam van de buitenkant, zegt niets over hoe gezond iemand werkelijk van binnen is. Uiterlijk wordt vaak gebruikt als graadmeter, maar dit is letterlijk een vooroordeel.

Tuurlijk kan gewichtsverlies bijdragen aan een betere gezondheid, maar dit kan ook zeker een negatieve factor zijn. Denk maar eens aan drugsgebruik, alcohol, chemo therapie, eetstoornissen, etc.

We hebben ook allemaal wel die ene vriend of vriendin die alles kan eten wat hij of zij wil. Oneerlijk, maar dit is helaas genetisch bepaald. Wel zegt dit totaal niks over de binnenkant van het lijf. Organen, bloedvaten, bloed-glucose, iemand zijn gemoedstoestand, energieniveau, huid etc. dit kan wel helemaal niet zo optimaal zijn. Ze noemen dit ook wel; Skinny fat!

In zo'n situatie zie je vaak, wanneer deze mensen ouder worden en het metabolisme veranderd, hormonen veranderen, zij terecht komen in de overgang etc. verschillende klachten (al dan niet meer of erger) wel ontstaan. Hetgeen waar ze nooit bewust van hoefde te zijn (leefstijl), wordt nu opeens een grote verandering en op latere leeftijd dit veranderen is vaak erg moeilijk. Tevens is voorkomen nog altijd beter als genezen. 

Voor de mensen die stiekem dus jaloers zijn, zie het juist als een voordeel dat je (eerder) bewust met je lijf omgaat. Goed voor jezelf zorgen, gezond eten, bewegen, voldoende slaap en stressreductie is een vorm van zelf-liefde. Ooit op die manier ernaar gekeken? Mogelijk dat dit helpt om je mindset hierover te veranderen. 

Heb een doel die niet alleen  focust op gewicht, maar focus op gezondheid in het algemeen en dan gaat het gewicht vaak vanzelf mee. 

Liefs, YvonnePersoonlijke begeleiding of meer inzicht nodig? Meld je aan voor mijn coaching programma of maak een afspraak voor een EMB bloedtest. We gaan samen aan de slag om jouw gezondheid optimaal te verbeteren. Geen opmerkingen:

Een reactie posten