zaterdag 17 maart 2018

Hierdoor val je ontspannen en sneller in slaap

Deze kleine trucjes zullen ervoor zorgen dat jij sneller en met meer ontspanning in slaap valt.. Klinkt goed toch?!Slaap is een onderschat middel voor de totale gezondheid van de mens. Het is belangrijk om talloze processen in het lichaam te kunnen uitvoeren en energie op te doen. Letterlijk het lichaam opladen. Tevens helpt het tegen spierpijn, geeft het een betere huid, vermindering van rimpels, minder chaos in het hoofd en heeft het zelfs invloed op een gezonde darmwerking en het verliezen van vet. Interessant als je het mij vraagt.. 

Magnesium
Ik wil beginnen met mijn number one tip die ik bijna iedereen aanraadt bij het ervaren van een slechte nachtrust; magnesium. En dan met name Magnesium Tauraat die je het beste 30 minuten voor het slapen kan innemen. Magnesium Tauraat is de biologisch opneembare vorm van magnesium die enorm goed inwerkt op het ontspannen van het hoofd (de hersenen) en het lichaam. Hierdoor komt men in een staat van ontspanning, wordt je slaperiger en val je ook nog eens dieper in slaap waardoor de kwaliteit van slapen verbeterd. Magnesium is ook te verkrijgen in een spray om op de huid te smeren. Dit kun je bijvoorbeeld op stijve delen van de spieren doen of op plekken waar klieren zich bevinden waardoor het sneller wordt opgenomen. In het algemeen worden middelen zoals magnesium via de huid sneller opgenomen. Extra magnesium in de vorm van suppletie is met name aan te raden voor sporters, stressgevoelige personen en bij hoge bloeddruk, migraine, hormonale stoornissen, fibromyalgie, diabetes en hartproblemen. Geloof mij, als je een kwalitatief goede magnesium koopt voel je merkbaar het verschil. Let dus goed op welke vorm magnesium er staat aangegeven op de verpakking. Aan te raden merken zijn bijvoorbeeld: Vitakruid, Vitals, Bonusan en Swanson. Magensium Malaat is ook een erg goede vorm. Deze werkt vooral meer in bij de spieren als je veel last hebt van spierpijn en/of spanning etc. Koop in ieder geval geen magnesiumoxide. Dit plas je helaas gewoon uit. Zonde van je geld!

Mediatie/Yoga/Ontspanningsoefeningen
Vast bekend of gehoord door velen, maar te weinig mensen die zichzelf hier de tijd voor gunnen. Het is even oefenen en geduld hebben, maar als je jezelf ertoe zet gaat dit je zeker helpen ontspannen in slaap te vallen. Geen betere manier om body & mind in control te krijgen. Werkt gegarandeerd. Niks voor jou? Zet dan een ontspannen muziekje op of lees een boek. 10 minuten kan al voldoende zijn jezelf en het lichaam in staat van ontspanning te krijgen. Helpt tevens om gedachtes te verzetten en jezelf in een andere (belevings-) 'wereld' te begeven.  

Schrijf op wat je dwars zit of wat je de volgende dag (nog) moet doen
Hierdoor gaat het letterlijk even uit je hoofd en kun je hetgeen niet vergeten. Het werkt serieus. Je schrijft het even van je af, voelt je rustiger en wordt daardoor meer ontspannen. Een vol hoofdje werkt nu eenmaal niet mee als je goed en fijn in slaap wilt vallen. Alvast een To-do list maken voor de volgende kan ook werken het hoofd wat opgeruimder te krijgen. Zelf doe ik dit bijvoorbeeld op zondagavond wanneer ik mijn week bekijk en plan welke dag ik wat ga doen. Zo begin ik mijn week fris en weet ik waar ik aan toe ben. Een goede planning is het halve werk om stress te voorkomen.

Opgeruimde kamer
Dit geeft net als bovengenoemd voorbeeld letterlijk een rustig gevoel. Minder rommel zorgt voor minder chaos in het hoofd waardoor jij makkelijker in slaap zult komen. Al denk je misschien van niet, onbewust heeft dit veel invloed. Opruimen die handel! Tevens geeft opruimen een voldaan gevoel en is uit onderzoek gebleken dat een schoon en opgeruimde kamer ervoor zorgt dat jij gelukkiger bent. Win-win toch?!

Geen licht
Probeer voordat je naar bed gaat zo min mogelijk fel licht in de kamer te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je stofjes aanmaakt waardoor je wakker blijft. Dit geldt dus ook voor je telefoon die tevens veel prikkels afgeeft waardoor het moeilijker kan zijn ontspannen te raken. Ook tijdens het slapen is het aan te raden de kamer zo donker mogelijk te houden. Zelfs het licht van een wekker of een rood lampje van de tv kan je onbewust minder diep in slaap brengen. Zorg dus voor goed afgedekte ramen, een donkere omgeving, geen geluid en natuurlijk een fijn bedje.

Dat wordt een goede nachtrust! Succes en sleepwell tonight! ;)Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten