zondag 7 januari 2018

kleine tips op weg naar een gezonde levensstijl

kleine tips voor iedere beginner op weg naar een gezonde levensstijl Het nieuwe jaar is in zicht, wat zoals gewoonlijk betekend dat ook de goede voornemens weer tevoorschijn komen. Tijd om jullie op weg te helpen een goede start te maken naar een gezondere levensstijl. Kleine veranderingen die voor groot resultaat kunnen zorgen. Misschien zijn onderstaande tips allang bekend, maar de kracht zit hem in herhaling wil het jouw dit jaar écht lukken. Daar gaan we voor! Ready? Hier komen 5 tips.

1. Vocht. Nummer 1 regel op het gebied van gezondheid. Heel veel water drinken.Voor vrouwen minimaal 2 liter, voor mannen minimaal 2,5 liter. Sport je veel dan komt hier nog extra bovenop aangezien het lichaam meer vocht verliest. Dit moet je aanvullen.  Een tip is om te zorgen dat je in de ochtend minimaal 2 glazen water drinkt. Op deze manier weet je zeker de dag goed te beginnen. Ook is het slim onderweg altijd een flesje water bij de hand te hebben of op het bureau. Hierdoor wordt je eraan herinnerd om het op te drinken. Een aantal positieve effecten: het drinken van water gaat honger tegen, is belangrijk voor de vocht- en mineralenbalans in het lichaam en tevens goed voor de huid.

2. Voedingsdagboek.
Schrijf op wat je precies eet en drinkt of houd het via een app zoals My fitness pall bij. Zo weet je tenminste precies wat naar binnen gaat en of dit de juiste hoeveelheid is. Er zijn zoveel mensen die nog steeds denken dat ze gezond, en in de juiste hoeveelheid eten, maar wanneer je dit bijhoudt kan het nog wel eens de ogen openen. De enigste manier om hier echt achter te komen is om exact te zijn over de producten die jij eet of drinkt. Zo kun je ook dingen veranderen en ben je eerlijk tegenover jezelf. Daarnaast is dit de manier om te zien of de energie inname in balans is. Gaat er net zoveel uit als dat erin gaat. Of moet je bijvoorbeeld meer sporten om energie te kunnen verbranden. Duidelijkheid heb je echt het meeste aan en op deze manier leer je jouw eigen lichaam beter kennen.


3.Bestudeer product etiketten.
Ik heb het al vaker gezegd, maar lees het etiket van een product. Hiervan kun je zoveel leren. Tevens kun je niet misleid worden. Kijk met eigen ogen wat er in een product zit en laat je niet verleiden door alle claims die op de verpakking te zien zijn. Maakt men meestal zoveel meer bewust. Het zal je nog verbazen. De voedselindustrie vind helaas gezondheid nog steeds niet het allerbelangrijkste, maar is er wel heel goed in 'gezondheidsproducten' weten te verkopen en aan te prijzen. Niet intrappen dus!


4. Alledaagse beweging.
Het is te simpel voor woorden en je hoort het vast overal, maar toch kan het heel effectief zijn. Probeer eens meer te lopen, de fiets te pakken, de trap te nemen etc. Laat de auto eens staan en kies ervoor om op een actievere manier ergens te komen. Vaak is het maar 10 minuten, maar in die 10 minuten heb je wel net dat beetje extra bewogen. Zeker de mensen die zittend werk beoefenen. Doe een extra rondje kantoor, sta op om koffie te halen voor collega’s en pak de gelegenheid aan om even op te staan. Ook nog eens goed voor de mind, spieren en gewrichten.


5. Voldoende slapen.
Slaap is essentieel voor een gezond lichaam. Tijdens het slapen worden verschillende processen in het lichaam herstelt. Je lichaam en geest komen tot rust en dit zorgt er voor dat je beter bed stapt en overdag actiever en frisser bent. Zo heb je meer energie om te gaan sporten, grijp je minder snel naar ongezonde producten en is het humeur vaak stukken beter. Daarnaast kan voldoende slaap, zo’n 7-8 uur per nacht (afhankelijk per persoon), stress tegengaan. Stress ka een negatieve invloed hebben op het verliezen van gewicht. Mocht je willen afvallen is het belangrijk hier aandacht aan te besteden en goed naar het lichaam te luisteren.


Liefs, Yvonne
Geen opmerkingen:

Een reactie posten