dinsdag 12 december 2017

Mijn ervaring bij Ortho Health Foundation

Na aanleiding van het behalen van mijn diploma als Orthomoleculair Therapeut kreeg ik super veel reacties en vragen op Instagram van verschillende mensen die graag wilde weten wat mijn ervaring was bij Ortho Health Foundation, hoe de opleiding in elkaar zat en wat precies aan bod komt etc.
Het leek mij leuk en handig voor jullie om dit voor de mensen die dit wellicht interessant vinden of nog opzoek zijn en meer informatie willen, mijn ervaring te delen.
Allereerst bieden ze bij Ortho Health Foundation verschillende opleidingen/cursussen aan. Dit alles gericht op gezondheid, voeding, ziektes en supplementen. Afhankelijk natuurlijk van welke opleiding je kiest. Zo kun je denken aan cursussen speciaal gericht op voeding en sport, maar ook bijvoorbeeld dagcursussen die gericht zijn op één specifieke ziekte/aandoening. Zo kun je jezelf ook inschrijven voor bijvoorbeeld een dag waarin ze alles omtrent maag- en darmklachten behandelen etc. Uiteraard kun je hier op de site alles vinden.

Opleiding Voedings- en Suppletieadviseur
Ik zelf heb de Orthomoleculaire Voedings- en Suppletieadviseur opleiding in Hoofddorp gevolgd. Er zijn meerdere vestigingen door het land. Deze opleiding kun je versneld doen. Ik koos ervoor dit binnen drie maanden te doen, wat inhoud dat je binnen 10 dagen (verdeeld over drie maanden) je diploma kunt behalen. Voor deze opleiding is wat voorkennis aan te raden aangezien je sneller door de stof heen gaat. Er is ook een (voor)opleiding alleen op orthomoleculaire voeding zonder de suppletie, deze wordt aangeraden wanneer je geen voorkennis wat betreft gezondheid, fysiologie en/of voeding hebt. Daarna kun je dan doorstromen naar deze.

Zoals de meeste weten ben ik als diëtist afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek. Dit is naar mijn mening meer als voldoende. De indeling is eigenlijk als volgt.. je hebt 8 lesdagen en 1 dag examen. Deze 8 dagen waren in vier x twee dagen opgedeeld. Ik had dit op woensdag en donderdag van 9:30 tot 17:00. Iedere les wordt een onderwerp behandeld waarin alles heel praktisch en opbouwend wordt verteld. Zelf vond ik dit super fijn. Het is informatie dat je gelijk kunt toepassen in de praktijk. Daarbij krijg je ook lesmateriaal. Dit is aan het einde van de opleiding voor jou en mag je houden. Drie hele dikke mappen naslagwerk en natuurlijk de stof die jij moet kunnen voor het eindexamen. Tussentijds zijn er ook twee 'oefentoetsen' waarbij je extra punten kunt scoren voor het eindexamen. Dit om een idee te krijgen van hoe het examen in elkaar zit en hoe de vraagstelling zal zijn. Als je leert zijn deze naar mijn mening makkelijk te doen. Al zal dit voor iemand met minder voorkennis misschien wel wat lastiger zijn.Als je interesse/passie voor voeding en gezondheid groot is, weet ik zeker dat je dit super interessant vindt.Wel kan het (voor de nuchtere Hollander) zijn dat je het soms wat 'zweverig' vindt, maar het is aan jezelf natuurlijk hoe ver je in gezondheid wilt gaan. Je moet zelf natuurlijk eerst even googelen wil je hier echt aan beginnen. Dan weet je in ieder geval goed wat je te wachten staat. Ook is het vergrote deel van informatie wetenschappelijk onderbouwd en wordt er veel met voorbeelden en aantoonbare onderzoeken gewerkt. Voor mij was het zelfs na de opleiding Voeding & Diëtetiek echt een verrijking. Ik voel mij zekerder in mijn werk, kan mensen specifieker en doelgerichter helpen, mijn kennis op gebied van gezondheid met name ziekte in combinatie met suppletie is uitgebreid en het heeft ervoor gezorgd dat mijn kijk op bepaalde vlakken compleet veranderd is.

Ik ben zelf heel erg blij met mijn keuze en wie weet dat ik nog wel verder wil leren met wat andere cursussen. Zo lijkt het mij zelf erg leuk mezelf nog te specialiseren in hormonen. Voor nu ben ik in ieder geval erg blij met de opgedane kennis én ik heb al meerdere succes verhalen in de praktijk als behandelaar mogen meemaken, inclusief mijn eigen ervaring :)

Laat het even weten als een vraag niet beantwoord is, dan hoop ik dat alsnog te kunnen doen.

Mocht je andere persoonlijke vragen op het gebied van begeleiding willen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk door mij even een berichtje te sturen. Ik help jullie graag verder naar een ultiem energiek, fit en klachtvrije lichaam en geest.


Liefs, Yvonne

2 opmerkingen:

  1. Hoi Yvonne. Enige tijd geleden dat je deze blog hebt gepost. Ik ben zelf ook aan het kijken naar deze opleiding, heet tegenwoordig wel anders maar inhoud volgens mij nog hetzelfde. Heb de basisopleiding ook al bij Ortho gedaan. Ik ben echter benieuwd of je veel uren thuisstudie moet doen ? Hoor graag van je.
    Groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Yvonne. Enige tijd geleden dat je deze blog hebt gepost. Ik ben zelf ook aan het kijken naar deze opleiding, heet tegenwoordig wel anders maar inhoud volgens mij nog hetzelfde. Heb de basisopleiding ook al bij Ortho gedaan. Ik ben echter benieuwd of je veel uren thuisstudie moet doen ? Hoor graag van je.
    Groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen