donderdag 27 april 2017

Darmproblemen - probiotcaRuim de helft van de Nederlanders heeft wel eens last van maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen variëren van maagpijn, misselijkheid, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel of darmkrampen. Veel mensen lopen hier mee rond en ervaren deze klachten dagelijks als ‘gewoon’. Grotendeels kunnen deze klachten vaak wel worden verholpen.
Voeding is daar één van de belangrijkste factoren in. De opbouw en samenstelling van onze darmflora wordt namelijk onder meer bepaald door ons voedingspatroon en leefwijze.
Buiten deze ‘ongewone’ klachten, kunnen klachten natuurlijk worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een lactose intolerantie, een glutenallergie, voedselallergieën, een verzwakt immuunsysteem, aandoeningen aan de schildklier, overgewicht of bijwerkingen van medicatie. Wees bewust dat dit mede één van de oorzaken van jou klachten zouden kunnen zijn, maar dit hoeft heus niet altijd het geval te zijn.

Ieder individu zit anders in elkaar, wat ervoor zorgt dat ook ieder persoon anders op voedingsmiddelen reageert. Zo hoef je heus geen intolerantie voor gluten te hebben, maar kan het wel zo zijn dat bijvoorbeeld een kleine gevoeligheid aanwezigheid is. Door uit te proberen wat voor voedingsmiddelen en welke hoeveelheid jij persoonlijk aan kan, leer je het lichaam steeds beter kennen. Dit kun je in de praktijk brengen door heel simpel verschillende producten afzonderlijk te eten en daarna te kijken wat dit doet met het lichaam en eventuele klachten.
Daarnaast kan probiotica bij velen mensen een oplossing zijn om darmen te ondersteunen/herstellen. Probiotica bestaan uit gezonde darmbacteriën (bepaalde bacteriestammen) die onze darmflora positief kunnen beïnvloeden. Hierdoor zijn onze darmen beter beschermd tegen bacteriën, virussen en andere toxische producten, en ontwikkelen wij een beter immuunsysteem waardoor ook de opname en vertering van voedingstoffen soepeler zal verlopen. Dit heeft talloze positieve effecten op specifieke processen in het lichaam en de algehele gezondheid. Kortom; een win-win situatie. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!

Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten