zaterdag 18 juli 2015
Bloemkool Kip Pizza
Het is weer zaterdag...
Geen betere dag voor een healthy 'cheat'.
Wie lust er nou geen pizza op zaterdagavond?!
Vaak worden ze gegeten in de vroege uurtjes na het uitgaan.
Een niet zo gezond honger-stillend maaltje.
Dit zorgt vaak voor overtollige calorieën.
De door mij gemaakte versie kun je op ieder moment van de dag eten.
Is dat mogelijk? Ja!
Deze pizza versie is; Gezond, laag in calorieën en met veel minder vet!
In dit recept is de pizza gemaakt met kip, maar je kunt hem ook vegetarische eten.
Vervang de kip door bijvoorbeeld mozzarella, tonijn, parmaham of wat je maar lekker vindt.
Ingrediënten:
Voor de bodem:
210 gram bloemkool
1 el volkoren spelt meel
1 eiwit
Italiaanse kruiden
wat peper, zout
beetje knoflook kruiden
Topping:
100 gram kip
2 tomaten
halve rode ui
plakjes courgette
1/2 paprika
Bereiding:
-Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe het in de keukenmachine tot dat het een gladde massa is geworden.
-Haal het er daarna uit en schep het in een schaaltje dat in de magnetron kan.
-Zet het voor 2 minuten in de magnetron.
-Daarna haal je het eruit en laat je het afkoelen.
-Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
-Als de bloemkool is afgekoeld pak je een theedoek en schep je de bloemkool hierin.
-Met de theedoek om de bloemkool heen knijp je al het vocht eruit. Hierdoor wordt de bloemkool droog.
-Pak een kom en doe hier alle overige ingrediënten van de bodem in.
-Voeg ook de droge bloemkool toe en roer dit door met een lepel.
-Als het goed gemixt is pak je stuk bakpapier en leg je die op een plaat van de oven.
-Spray een beetje bakspray over het bakpapier, zodat de pizza niet blijft plakken.
-Gebruik het mengsel om een dunne bodem te maken.
-Zet hem voor 14 minuten in de oven.
-Daarna haal je hem eruit, draai je hem voorzichtig om, en zet je hem voor 5 minuten nog even terug de oven in.
Als de pizza bodem in de oven zit kun je de kip goudbruin bakken. Voeg eventueel nog wat kip kruiden toe. Snijd de courgette, ui en paprika in stukjes en bak deze eventueel ook even aan in een andere pan. Zet het daarna allebei op laag vuur. Snijd de tomaten heel klein en laat dit op zacht vuur met een deksel indikken. Als de pizza klaar is kun je hem beleggen. Begin met de tomaten saus, daarna de groente en dan de kip. Zet de pizza nu voor 8 minuten nog even terug de oven in. Daarna is die klaar om gegeten te worden. Eventueel kun je als laatste nog wat verse basilicum of rucola toevoegen.
Eet smakelijk!
Laat het mij weten als je hem geprobeerd hebt of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten