maandag 1 juni 2015

Voedingsdagboek Yvonne

Het werd weer eens tijd om een voedingsdagboekje aan jullie te showen.
Ik weet dat daar altijd veel vraag naar is en dat je bij mij op instagram (@fitfoodhealthyvonne) ook niet zo heel veel persoonlijke/dagelijkse maaltijd foto's ziet. 
Dit komt simpelweg omdat mijn eten ook niet zo heel mooi eruit ziet en ook heel basic van producten is. Ik eet vaak hetzelfde en er is dus niet zoveel variatie, behalve dan in de groentes. 
Vrijwel alles is zonder toevoegingen en daarom levert dit vaak een niet zo mooi en kleurrijk plaatje op. Daarnaast heb ik eigenlijk altijd honger en ben ik te ongeduldig  (sorry;p) om eerst nog een foto te maken.

Op dit moment let ik nog steeds op mijn macro's. Ik zit in mijn 'cut' periode en probeer dus mijn vetpercentage,voor zover mogelijk, zo laag mogelijk te krijgen. Van de week heb ik mijn lichaam gemeten en ik was niet ontevreden over de cijfers voor nu, maar het kan voor mij nog beter. 
Daarover later meer. 

Hieronder dus mijn voeding van één dag. Wie weet haal je hier wat inspiratie of ideeën uit. 
Bedenk daarbij ook dat ik een kleine meid van 1.58 m ben en dus misschien met iets minder kan als een ander van jullie. Laat je daardoor niet afleiden. 

Ontbijt
40 gram havermout
1 schep eiwit poeder (30 gram)
30 gram blauwe bessen/ rode bessen

Post-workout
1 schep eiwit poeder (30 gram)
2 rijstwafels met crunchy pindakaas van de body&fit

Lunch
100 gram kipfilet
150 gram groente (broccoli, bloemkool, boontjes)

Tussendoor (eerder ook gewoon een maaltijd)
1 koolvis
tomaat/komkommer/sla/paprika

Avondmaaltijd
Zoete aardappel
Tonijn
20 gram cashewnoten/amandelen
groente 

Avond snack
bakje hüttekäse met kaneel

Dit was mijn schemaatje! Voor mij persoonlijk voelt dit niet als een dieet en dit is eigenlijk hoe ik dus de komende tijd eet. Ik ben dol op groente. Naast de vele vitaminen, mineralen en vezels leveren ze ook een hoop volume aan mijn maaltijden. Dit zorgt bij mij voor verzadiging naast de hoeveelheid eiwitten. Als ik naast dit alles nog honger heb of lekkere trek krijg , dan grijp ik altijd naar cherrytomaatjes, wortels of komkommer. 

1 opmerking: