dinsdag 16 april 2019

ACAI ATTACK - RAW organic

ACAI ATTACK - Een gezonde maaltijd waar menig mens blij van wordt.. een acai smoothie! Ik dacht eigenlijk dat velen van jullie ondertussen wel wisten hoe je dit maakt, maar gezien de vele berichtjes op Instagram ga ik hem toch nog even delen. Daarnaast is dit geen simpele versie, maar eentje met ook nog een laagje chiapudding!
Chiazaad zit boordenvol vezels en is rijk aan omega 3. Super gezond! Makkelijk en perfect voor na het sporten of als ontbijt/lunch. Dit keer geen recept dat ik zelf bedacht heb, maar een recept uit het boekje van RAW organic. Zij hebben momenteel een challenge lopen waar je aan mee kunt doen om meer gezonde keuzes te maken en gezonde recepten uit te proberen. RAW is een erg goed merk als het gaat om gezonde en natuurlijke producten zonder suiker en onnodige toevoegingen. Daar worden we natuurlijk blij van! Tip: als je hier naar de website van RAW organic gaat kun je gratis het receptenboekje downloaden. Daar komt ook deze ACAI ATTACK uit en er staan veel leuke en waardevolle tips in. Anyway, het recept..

Wat heb je nodig? voor 1 persoon

Eerste laag:
1 handje frambozen
1 el gojibessen

Tweede laag:
150 milliliter kokosmelk
25 gram chiazaad

Derde laag:
0,5 el RAW acai poeder
1 kleine bevroren banaan
50 mililitier kokosmelk
1 el RAW amandelpasta

Bereiding
1. Week de gojibessen 5 minuten in warm water en giet af.
2. Prak de frambozen fijn en meng met de gojibessen. Doe dit mengsel vervolgens in een pot of glas en zet in de koelkast.
3. Meng de kokosmelk met het chiazaad en zet even apart todt het een pudding wordt. Zodra de chiazaadjes de kokosmelk heben opgenomen, doe je het op het frambozenmengsel (duurt ongeveer 1 uur). Zet het daarna weer terug in de koelkast.
4. Maak de laatste laag door alle ingrediënten te mizen in een blender of keukenmachine en doe dit bovenop de chiapudding. zet in de koelkast voor de volgende dag.

Tip: maak deze pudding de avond ervoor klaar, zodat je 10 minuutjes langer kunt blijven liggen ;)

Enjoy!

Ga jij het proberen?

Liefs, YvonneGeen opmerkingen:

Een reactie posten