Verse tonijn met kelp noedels - Via Instagram vroeg ik of jullie graag het recept van dit gerecht wilde zien, en daar kwam duidelijk naar voren van wel. Dus hier zijn we dan. Een super makkelijk en gezond recept dat binnen 15 minuten op tafel staat.
De kelp noedels zijn mogelijk nieuw voor jou, maar bevatten zeer weinig tot geen kcal. Een ideale koolhydraat vervanger die ook nog eens erg rijk is aan jodium. Dit is belangrijk om op te letten wanneer je weinig tot geen brood eet. Ook de gebruikte zeewier in dit recept is een product die rijk is aan jodium. De kelp noedels hebben van zichzelf weinig smaak, dus het is goed om lekker wat kruiden en smaakmakers te gebruiken. Wees vrij om hiermee te variëren. Daarnaast kan de structuur wat anders proeven, maar dit is even wennen en uiteindelijk net zo lekker wanneer je lekker combineert en variaties maakt. Helemaal als je weet dat de kcal van de noedels niet eens de moeite waard zijn om te bekijken ;p Handig wanneer je deze maand extra wilt opletten.
Wat heb je nodig? voor 1 persoon
100-120 gram verse tonijn
150 gram kelp noedels
100 gram broccoli
1/3 courgette
15 gram zeewier
scheutje soja saus
chili flakes
peper/zout
optioneel: zwarte sesamzaadjes
Bereiding:
1. Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar
2. Snijd de courgette in plakjes en bak deze met een el kokosolie/olijfolie langzaam gaar aan beide kanten
3. Spoel ondertussen de kelp noedels onder een koude kraan af
4. Wanneer de broccoli kookt kun je deze afgieten en meebakken bij de courgette
5. Ook de kelp noedels kun je toevoegen en hoef je alleen maar op te warmen zonder te koken
6. Voeg de kruiden & soja saus toe en meng dit alles goed door elkaar
7. Daarna kun je ook de tonijn grillen of bakken, bak deze naar eigen wens aan beide kanten
8. Serveer de kelp noedels samen met de groenten op een bord, snijd de tonijn in stukjes, voeg deze toe en maak het af met wat zeewier
Klaar om te gaan eten :)
Eet smakelijk!
Liefs, Yvonne
Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op Instagram!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten