vrijdag 4 oktober 2019

Tips voor meer verzadiging

VERZADIGING - Hoe zorg je voor een meer verzadigd gevoel? Of je nu wel of geen calorietekort hanteert, het is altijd fijn om een voldaan gevoel (na de maaltijd) te ervaren en de drang en bijkomende gedachtes naar voeding te verminderen. Zeker wanneer je vet wilt verliezen een super belangrijk aspect wil je dit op een gezonde en duurzame manier kunnen volhouden, zonder jezelf drastisch op 'dieet' te zetten. Sidenote; afhankelijk van je startpunt, een calorietekort wil je altijd maar voor een aantal weken aanhouden. 
Tips:

1. Water drinken
Te weinig vocht kan ervoor zorgen dat je lichaam denkt honger te hebben terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Laat je niet misleiden en zorg voor minimaal 2 liter water per dag. 

2. Eet voldoende groenten
Groenten bevatten vezels, vitaminen en mineralen die helpen het lichaam optimaal te functioneren. Vezels zorgen voor langzame vertering, wat zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Je zit dus sneller vol zonder veel extra kcal op je bord. 

3. Kies producten met veel volume en relatief minder kcal
Groenten in het algemeen zijn hiervan hét voorbeeld, denk aan pompoen, pastinaak en courgette. Fruit, met name bessen en bijvoorbeeld (zoete) aardappel, wat meer volume geeft in vergelijking met rijst of pasta. 

4. Voeg gezonde (omega 3) vetten toe
Dit houd je langer verzadigd en zorgt voor en stabiele bloedsuiker. Denk aan noten, zaden, vette vis (zalm, haring, paling, makreel), lijnzaad(olie), avocado, olijfolie/kokosolie, etc. 
Wees niet bang om dit soort producten te eten. Je hebt ze nodig voor optimale hormoon functie, opbouw van cellen, een gezond hart en bloedvaten en zelfs de vetverbranding. Zo belangrijk!

Laat mij weten welke van deze tips jij gaat toepassen. 

Benieuwd of je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Een EMB bloedtest gaat hier volledig op in en laat precies zien op welk vlak jij je gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. 

Meer info of een afspraak maken? Stuur mij gerust vrijblijvend een bericht of email!

Liefs, Yvonne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten