woensdag 5 december 2018

Wat deed en doe ik tegen de ziekte van Lyme? - Persoonlijk

Wat deed en doe ik tegen de ziekte van Lyme? - Persoonlijk
Na aanleiding van mijn vorige post over Lyme kreeg ik veel reacties van diegene die ook Lyme hebben/hadden en graag wilde weten wat ik precies gedaan heb en doe om die bacterie zoveel mogelijk uit mijn lichaam te krijgen en te onderdrukken. Ik vond het eerst niet heel verstandig om dit zo te delen aangezien iedereen zijn klachten anders zijn, ik niet voor de reguliere weg heb gekozen en omdat ik zeker ook geen arts of deskundige ben. Dat gezegd hebbende denk ik wel dat ik zeker door middel van mijn opleidingen, eigen onderzoek en ervaring veel kennis van voeding heb en het behouden van een goede gezondheid/levensstijl in het algemeen. Daarom heb ik toch besloten dit te delen. Ook aangezien velen al van alles geprobeerd hebben en klachten blijven aanhouden. Nu is dit natuurlijk verschillend per individu, ook de ernst van de bacterie etc. maar al kan ik iemand helpen of klachten helpen verminderen dan is dat natuurlijk alleen maar iets moois.

Ik ben geen deskundige
Ik wil zoals ik net al aangaf duidelijk aangeven dat alles wat ik hier beschrijf, niet zomaar iets is om gelijk over te nemen. Mocht je dingen willen proberen of uittesten, doe dit dan in overleg met je arts of deskundige. Iedereen is anders en mijn geval wil niet betekenen dat dit ook voor jouw de juiste aanpak is. Al durf ik te wedden dat in de basis gezonde voeding voor iedereen positieve gevolgen heeft, dit is puur wat ik heb gedaan en doe en misschien zijn er zelfs nog wel betere manieren...? Just to be clear.

Ik ga het duidelijk en zo kort mogelijk proberen te beschrijven, puur om jullie de info te geven en niet om er een mooi verhaaltje van te maken. Het is ook denk alleen interessant voor de mensen die hier mee te maken hebben en daarom is duidelijke info hetgeen waar je dan naar op zoek bent.

Specifieke supplementen
Vlak nadat ik er vanaf wist ben ik begonnen met twee supplementen die helpen het lichaam te ontgiften en de lever te ondersteunen voor de bacterie die eruit moet. Deze specifieke supplementen heten: quinten en burbur. Beide natuurlijke supplementen die het lichaam ondersteunen om de bacterie eruit te krijgen. Antibiotica heb ik overigens nooit gebruikt omdat ik dat zelf niet wilde. Dit is wel hetgeen waar artsen als eerste mee komen, maar gezien mijn eigen kennis en de darmklachten die ik al had wilde ik dit niet verergeren. Antibiotica maakt namelijk letterlijk al de goede bacteriën in je darmen kapot. Een gespecialiseerde orthomoleculair therapeut gaf mij de optie eerst te beginnen met quinten en burbur. Ik heb besloten dat te doen, ook met de gedachte dat antibiotica altijd nog zou kunnen.

Ik bouwde rustig het gebruik van deze supplementen op waarna ik opnieuw ben getest. Ik werd overigens gewaarschuwd dat ik heel erg ziek kon worden aangezien het lichaam in staat wordt gesteld om alles op te ruimen en het immuunsysteem het op dat moment heel zwaar heeft. Ik ben wel ziek geworden, maar lang niet zo erg als werd verwacht. Opnieuw werd ik onderzocht en daaruit bleek al snel dat mijn bloed er veel beter uitzag, maar helaas voelde ik mij nog geen haar beter. Dit was nogal een tegenstrijdige uitslag.

De volgende stap was resium. Een supplement in de vorm van een drankje (heel vies) dat mega sterk ontgift. Langzaamaan ging ik mij beter voelen, voornamelijk mijn energie begon hierdoor toe te nemen. Als laatste stap met een periode van rust waarin ik 'niks' nam, heb ik een kuur gedaan met L-glutathion. Dit is een hele sterke antioxidant die helpt vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen. En dat is eigenlijk het punt waar we nu uitkomen. Het klinkt nu heel makkelijk en kort, maar dit alles is over een periode van een jaar waarin ik ook veel momenten niet wist wat er ging komen en of ik mij beter ging voelen.

Momenteel zoals eerder verteld voel ik mij veel beter, maar een aantal klachten zijn zeker nog aanwezig. Met name in tijden van stress en drukte worden bepaalde klachten erger en komt die bacterie weer naar boven. Het zit helaas in mijn systeem en echt weggaan zal het nooit. Hierdoor ben ik er ook nog steeds mee bezig en ben ik sinds een paar weken onder behandeling van een acupuncturist. Hier zal ik binnenkort wat dieper op ingaan. Ook start ik begin januari weer met een kuur L-glutathion. Wat, waarom en de details over dit hele proces laat ik voor nu even achterwegen, maar vragen kun je altijd persoonlijk stellen.

Overige supplementen
In het kort even de supplementen die ik als basis de gehele periode heb genomen en nog steeds neem; een multivitaminen, vitamine C, vitamine D, visolie, magnesium, zink en vitamine B12.  

Voeding
Qua voeding ben ik altijd al gezond geweest, maar voor mij was het vooral in de eerste periode belangrijk om meer te gaan eten. Dit om het lichaam meer reserves en energie te geven. Ook vanwege het feit dat ik de gehele periode bleef sporten. Ik heb daarnaast extra goed op de inname van vitaminen en mineralen gelet en het is mega belangrijk om veel water te drinken. Ik eet veel antioxidanten (blauwe bessen, bieten, groene groentes etc.), weinig snelle koolhydraten en suikers om zo weinig mogelijk ontstekingswaarde in mijn lichaam te hebben en de bloedsuiker stabiel te houden, en vermijd zoveel mogelijk alle triggers waarvan ik ondertussen weet dat die mij klachten geven, zoals zoetstoffen, bepaalde groenten, lactose, gluten, soja, alcohol en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is even een snelle samenvatting.

Dit is eigenlijk een beetje mijn verloop tot nu toe. Voor meer informatie en het verhaal hierachter kun je mijn vorige blogs onder het kopje lifestyle even lezen. Ik hoop dat jullie hier misschien iets aan hebben óf mee kunnen. Mocht je vragen hebben kun je deze natuurlijk altijd stellen.


Liefs, Yvonne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten