zondag 12 februari 2017

Natuurlijke producten die een 'handje' helpen

Ik krijg vaak vragen over afvallen, maar eigenlijk is hier geen simpel antwoord op. Gewicht verliezen kan op zoveel verschillende manieren. Ten eerste is ieder persoon uniek, waardoor ieder lichaam anders reageert. Daarnaast is het belangrijk om erachter te komen wat iemand normaal voor eetgewoontes heeft om te kunnen bepalen wat er anders kan of hoe je dingen kunt verbeteren.
Om toch een klein beetje in te haken op deze vraag heb ik hier een paar natuurlijke voedingsmiddelen die een bijdragen kunnen leveren aan een gezond eetpatroon. Let op; bijdragen! Het zijn natuurlijk geen wondermiddelen waarvan je kilo's gaat verliezen, want daarvoor moet je simpelweg nog steeds minder energie innemen of meer verbruiken. Een gezonde  balans tussen voeding en sport is nog altijd regel nummer 1. Maar hé, het zijn wel leuke weetjes waar je misschien iets mee kan en waar je nog nooit van hebt gehoord.

Kaneel
Uit verschillende studies is gebleken dat kaneel helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder glucose aanmaakt. Je kunt kaneel toevoegen aan je havermout, kwark/yoghurt, maar bijvoorbeeld ook aan je thee of in gerechten. 

Koffie
Zwarte koffie. Deze zal bij velen van jullie wat bekender zijn. Het bevat cafeïne en daarom geeft het energie. Dit kan helpen voor net wat meer input tijdens het sporten. Daarnaast gaat het hart sneller kloppen en je bloed sneller stromen waardoor je ook meer kan gaan zweten. Koffie werkt dus vocht afdrijvend. Hierdoor ben je mogelijk net wat lichter op de weegschaal. 

Grapefruit
Onderzoek wijst uit, dat als je bij elke maaltijd van de dag grapefruit eet, het mogelijk is 1,2 kilo in 3 maanden te verliezen. Het is natuurlijk niet echt realistisch om bij iedere maaltijd grapefruit te eten, maar het zegt wel dat het iets in je lichaam doet wat een positieve werking kan hebben op het verliezen van gewicht. Ik raad het niet aan om overal grapefruit bij te eten, maar vind je het lekker en wil je een fris/zuur gezond tussendoortje, dan is grapefruit de aanrader!

Amandelen
Amandelen bevatten de gezonde vetten die voor veel processen in het lichaam belangrijk zijn. Daarnaast geven deze makkelijke nootjes een snel en vol gevoel door de hoeveelheid energie. Dit voorkomt dat je minder snel naar ongezonde dingen grijpt. Er is bewezen dat mensen die twee keer per week amandelen aten minder snel in gewicht aankomen dan mensen die nooit amandelen eten. Ook dragen ze bij aan het behouden van een mooie huid.

Cayenne peper
En eigenlijk al het eten dat pittig en spicy is. Het verhoogt in kleine mate je metabolisme (verbranding in het lichaam). Denk bijvoorbeeld aan hete pepers bij de avondmaaltijd. Je lichaam reageert hier op door harder te werken en dus indirect ook meer te verbranden.

Waren deze bij jou al bekend? Ik ben benieuwd!

Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten