woensdag 15 februari 2017

Havermout brood by Natalie's keuken

Dit keer geen eigen recept, maar een recept uit het kookboek van Natalie! Een erg mooi boek waar je veel inspiratie uit kan halen. Ook zij heeft haar eigen blog waarop je veel gezonde, eerlijke en makkelijke recepten kunt vinden. Neem zeker even een kijkje hier! Zelf ben ik gek op havermout, dus ook dit brood van havermout sprak mij aan. Hij was te lekker om niet te delen, dus hopelijk valt het ook bij jullie in de smaak.
Super simpel om te maken en daarnaast stukken gezonder als het brood uit de supermarkt. Zelf heb ik iets minder zout gebruikt als stond aangegeven. Een blijvertje! Thanks to Natalie :)

Ingrediënten:
300 gram speltmeel
100 gram havermout
7 gram gist
4 gram zout
300 ml lauw water
Ook nodig:
Cakeblik
Bakpapier
Bereiding
Doe al de ingrediënten in een mengkom en kneed het met de hand of met een keukenmachine tot een mooi deeg. Maak daar een soepele deegbal van en laat die 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Bestuif je werkblad met wat meel of bloem. Haal de deegbal uit de kom en druk er op je werkblad alle lucht uit.
Rol het deeg op en druk het nogmaals plat. Draai het deeg en rol het nog eens op. Rol het vervolgens door de extra havermout en stop het in het cakeblik met bakpapier. Bedek dit met de theedoek en laat het nog een uurtje rusten.
Zet de oven op 200 graden. Bak het havermoutbrood bruin in 30-35 minuten.
Macro’s: (1/13)
Kilocalorieën: 114
Koolhydraten: 20,7 gram
Vetten: 1,2 gram
Eiwitten: 4,3 gram
Enjoy! Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten