dinsdag 20 september 2016

De perfecte tussendoortjes

Het is een vraag die nogal vaak gesteld wordt en voor velen nog steeds erg lastig blijkt te zijn. Wat voor een tussendoortjes kun je nou het beste eten en moet je überhaupt wel kiezen voor iets te snacken tussendoor? Vandaag ga ik deze vragen beantwoorden. Ik geef je een aantal voorbeelden en vertel hierbij een kleine uitleg met waarom dit goede producten kunnen zijn.
Kijk daarnaast natuurlijk altijd naar wat je lekker vindt en wat voor jou lichaam werkt. Smaak is nog altijd voor iedereen verschillend en het is helemaal niet zo dat alleen dit  de juiste keuzes zijn. Eet vooral ook geen dingen die je niet lekker vindt, want dat is bij een gezonde levensstijl totaal niet nodig. Hopelijk breng ik jullie op wat ideetjes.

1. Groente en/of rauwkost
We beginnen maar bij de meest voor de hand liggende.. Een tussendoortje van groente en/of rauwkost. Dit heeft natuurlijk heel weinig calorieën, geeft in verhouding een vol gevoel en kan ook nog eens heel makkelijk zijn. Komkommer, snoeptomaatjes, wortel, een bakje broccoli etc.
Combineer met wat humus of hüttenkäse en je hebt een super gezonde snack. Mag je ook nog eens heel veel van eten. Kom maar door met dat volume voedsel!!

2. Fruit
Nog zo eentje die niet onbekend zal zijn, maar ook deze hoort zeker in het rijtje van goede tussendoortjes. Het is makkelijk, bevat een bron van vitamine, mineralen en vezels en het is (voor de meeste) ook nog super lekker. Wel zou ik bewust kiezen voor een bepaald soort. Eindeloos bananen of erg zoet fruit, bijvoorbeeld mango kan namelijk ook zorgen voor een teveel aan suikers. Fruit mag altijd, maar wissel af en kies vooral bessen, frambozen en aardbeien. Deze bevatten lekker veel antioxidanten en zijn in verhouding laag in calorieën.

3. Eieren
Veel mensen hebben moeite met de inname van voldoende eiwit. Waarom dan niet een lekker gekookt eitje als tussendoortje? Je kunt ze gemakkelijk van te voren klaar maken en het is ook nog eens erg voedzaam. Je kunt nog kiezen om het eigeel weg te laten. Zo bespaar je nog meer calorieën. Eiwitrijk, heerlijk om te snacken en makkelijk mee te nemen in een plastic bakje. Je kunt er zelfs voor kiezen om een eitje te bakken. Wat kruiden erover en je bent klaar om te gaan.

4. Rijstwafels
Ik zelf kan echt niet zonder deze fijne bron van koolhydraten. Je kunt ze met van alles combineren en zijn super makkelijk om in je tas mee te nemen. Per stuk slecht 6 gram koolhydraten. Vind je de rijstwafels zelf wat kaal? Beleg met een plakje kipfilet, rookvlees of als het kan met een dun laagje pindakaas. Wedden dat dit smaakt.

5. Magere yoghurt/ kwark
Een hele fijne om ook die eiwit inname omhoog te gooien. Kies wel voor de magere (naturel) variant zonder toegevoegde suikers, anders loop je het risico alsnog net iets teveel calorietjes naar binnen te snoepen. Tegenwoordig is er ook een groot aanbod in kleine bakjes van 200 gram. Lekker fris en vult goed als tussendoortje. Eventueel kun je hierin nog wat vers fruit toevoegen. Zelf gebruik ik altijd wat kaneel en zoetstof. Heerlijk!

Dit waren mijn top vijf 'gezonde' tussendoortjes. Varieer met deze producten en bedenk dat dit echt tussendoortjes zijn. Het kan natuurlijk wel gebruikt worden om hoofdmaaltijden mee aan te vullen of vergroot bijvoorbeeld gewoon de portie. Het liefst is een tussendoortje rond de 100/150 kcal. Zorg daarnaast dat de basis van het eetpatroon voedzaam en gezond is. Dit voorkomt ongezond snacken. Wedden dat je niet snel meer grijpt naar iets 'lekkers'. Wat is jou favoriete tussendoortje? Let me know!

Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten