donderdag 23 oktober 2014

Appel kwark brood met rozijnen





















Een echte aanrader met dit weer.. 

Appel kwark brood met rozijnen!!!
Heerlijk als die warm net uit de oven komt, maar ook lekker koud te eten.
Ingrediënten
250 gram speltmeel
250 gram magere kwark
1 appel
1 handje rozijnen/cranberries
1 ei
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix alle droge ingrediënten in een kom. Doe daarna de kwark en het ei erbij. Vouw het deeg met een spatel of lepel goed door elkaar. Snijd daarna de appel in kleine stukjes. Je het hem met of zonder schil erbij doen. Kneed het deeg met je handen goed door elkaar, zodat alle stukjes appel goed verdeeld zitten. Voeg ook de rozijnen toe. Mix het goed en bekleed een plaat met bakpapier. Maak een mooi rond brood en druk hem een beetje plat. Eigenlijk kun je er elke vorm van maken die je wilt, alleen moet je daarbij op de baktijd letten. Doe hem voor 30/40 minuten in de oven. Heb je het brood dunner gemaakt kun je hem er iets korter in doen. Haal hem daarna eruit en hij is klaar. Warm is die echt super lekker om te eten. Doe alleen voorzichtig met snijden. Je kunt er eventueel ook kleine bolletjes van maken. Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. jaa, heb het brood gisteren gemaakt en vanmorgen gegeten en hij is lekker! Vooral met een beetje appelstroop of jam. Jammie, dankjewel :D

    BeantwoordenVerwijderen